2013. március 8., péntek

Szezámmagos prosciutto saláta




Hozzávalók:

150 g lilahagyma
130 g koktélparadicsom
90 g prosciutto crudo
80 g italia rukkolás saláta mix
40 g parmezán sajt
10 g szezámmag
1 evőkanál (7g) olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
Só és őrölt bors ízlés szerint

1. A lilahagymát vágjuk karikákra, a koktélparadicsomokat pedig félbe.

2. Az olívaolajat hevítsük fel egy serpenyőben és tegyük bele mézet a lilahagymát, a koktélparadicsomot, majd a prosciuttot és pár percig pirítsuk, végül tegyük félre.

3. Közben a szezámmagot is pirítsuk meg, de vigyázzunk, meg ne égjen. 


4. Egy keverőtálban keverjük össze a rukkolás saláta mixet a mézen átfutatott lilahagymával, paradicsommal és a prosciuttoval.

5. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a pirított szezámmagot, csurgassunk rá 2 evőkanál balzsamecetet, végül egy kevés olívaolajat. Tetejére reszelt parmezán sajtot szórjunk.


Elkészítési idő: 15 perc
Kalóriatartalom: 561,7 kcal; 187 kcal/adag
Ch tartalom:27,9 g; 9,3g/adag
3 főre

A szükséges alapanyagokat egy részét itt tudod jó áron beszerezni!
KATT:

By Salubrity

Név
Mennyiség
Kalória
CH
lilahagyma
150 g
54
12
koktélparadicsom
130 g
23,4
5
prosciutto crudo
90 g
180
1,8
Italia saláta mix
80 g
24
4,72
parmezán sajt
40 g
156,8
1,28
szezámmag
10 g
57,3
2,3
Olívaolaj
7 g
61,8
0
Balzsamecet
5 g
4,4
0,8