Egy kis kihagyás után végre, ismételten
belelendülhetünk a receptek gyártásába, a főzésbe. Már nagyon hiányzott, mivel
az elmúlt időszak nagyon nehéz volt a számunkra. Az államvizsgára való készülés
és a munkahelyváltás, mind kivették az erőnket J
Egy különleges elkészítésű édességgel
készültünk, amelynek rendkívül izgalmas volt az elkészítése. Sok időbe telt
elkészíteni, de megérte J Érdemes otthon kipróbálnotok!
Indiai
tejes sütemény
1,5 liter 3,5%-os tej vagy tehéntej
100 g nyírfacukor
40 g teavaj
30 g darált pisztácia
2 dl citromlé
3-4 csipet őrölt kardamom
Csillagánizs a díszítéshez
1. A tejet forraljuk fel, és magas
lángon, teflon edényben főzzük pár percig. Öntsük hozzá a citromlé felét, és
folyamatosan kevergessük, ezáltal a tej összeugrik. Végül adjuk hozzá a többi
citromlevet is.
2. Mikor már a nagyobb darabok
látszanak, az egészet szűrjük le, és a savót távolítsuk el. Így egy masszát
kapunk.
3. Ehhez adjuk hozzá a nyírfacukrot, a
kardamomot, az előzetesen megolvasztott teavajat. Még pár percig nagy lángon
kevergessük, hogy masszívabb legyen, végül a pisztáciát is adjuk hozzá.
4. Egész csillagánizzsal és darált
pisztáciával díszítsük.
Elkészítési idő: 80 perc
4 személyre
By Salubrity
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése