Hozzávalók:
150
g lilahagyma
130
g koktélparadicsom
90
g prosciutto crudo
80
g italia rukkolás saláta mix
40
g parmezán sajt
10
g szezámmag
1
evőkanál (7g) olívaolaj
2
evőkanál balzsamecet
Só
és őrölt bors ízlés szerint
1.
A lilahagymát vágjuk karikákra, a koktélparadicsomokat pedig félbe.
2.
Az olívaolajat hevítsük fel egy serpenyőben és tegyük bele mézet a lilahagymát,
a koktélparadicsomot, majd a prosciuttot és pár percig pirítsuk, végül tegyük
félre.
3.
Közben a szezámmagot is pirítsuk meg, de vigyázzunk, meg ne égjen.
4.
Egy keverőtálban keverjük össze a rukkolás saláta mixet a mézen átfutatott
lilahagymával, paradicsommal és a prosciuttoval.
5.
Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a pirított szezámmagot, csurgassunk rá 2
evőkanál balzsamecetet, végül egy kevés olívaolajat. Tetejére reszelt parmezán
sajtot szórjunk.
Elkészítési
idő: 15 perc
Kalóriatartalom:
561,7 kcal; 187 kcal/adag
Ch
tartalom:27,9 g; 9,3g/adag
3
főre
A
szükséges alapanyagokat egy részét itt tudod jó áron beszerezni!
KATT:
By Salubrity
Név
|
Mennyiség
|
Kalória
|
CH
|
lilahagyma
|
150 g
|
54
|
12
|
koktélparadicsom
|
130 g
|
23,4
|
5
|
prosciutto
crudo
|
90 g
|
180
|
1,8
|
Italia
saláta mix
|
80 g
|
24
|
4,72
|
parmezán
sajt
|
40 g
|
156,8
|
1,28
|
szezámmag
|
10 g
|
57,3
|
2,3
|
Olívaolaj
|
7 g
|
61,8
|
0
|
Balzsamecet
|
5 g
|
4,4
|
0,8
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése