2013. június 8., szombat

Gluténmentes ananászos fordított sütemény



Hozzávalók:

450 g ananász karika
150 g rizsliszt
150 g nyírfacukor
100 g light teavaj
60 g dió
30 g tápiókaliszt
7 db (30 g) kimagozott meggy
1 db vaníliarúd
1 db tojás
1 dl (10 g) sovány tej
1 teáskanál rum
1 teáskanál szódabikarbóna
Csipet só


1. Ha friss ananászból készítjük, akkor elsőként vágjuk karikákra, ha erre nincs lehetőségünk, akkor saját leves ananászkonzervet válasszunk.

2. 70 g teavajat olvasszunk meg serpenyőben, és adjunk hozzá 100 g nyírfacukrot, majd helyezzük rá az ananászszeleteket. Körülbelül 20 percig pirítsuk alacsony lángon, míg a cukor karamellizálódik, és az ananászszeleteken bevonatot nem képez.

3.  Közben a rizslisztet keverjük össze a tápiókaliszttel, adjuk hozzá a maradék teavajat és nyírfacukrot, tojást, tejet és ízesítsük rummal, a vaníliával, sóval.

4. Az ananászok közepébe helyezzük bele a meggyeket, és egy kivajazott tortaformában helyezzük bele őket. A tésztarész felét öntsük rá, majd egy újabb ananászos réteg következzen, mely már meggy nélküli, végül egy újabb tésztaréteg.

5. Kb. 30-40 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni, és csak utána fordítsuk meg és tálaljuk.


Elkészítési idő: 70 perc
Kalóriatartalom: 1894, 24 kcal; 315,7 kcal/szelet
CH tartalom: 282,97 g; 47,2 g/szelet
6 szelet

A szükséges alapanyagokat egy részét itt tudod jó áron beszerezni!
KATT:

By Salubrity


Név
Mennyiség
Kalória
CH
Ananász
450 g
238,5
54
rizsliszt
150 g
543
118,5
nyírfacukor
150 g
360
75
teavaj
100 g
180
0
dió
60 g
370,8
5,94
tápiókaliszt
30 g
102
25,2
meggy
30 g
16,8
3,3
vaníliarúd
2 g
5,76
0,2
tojás
1 db
68
0,3
sovány tej
10 g
4,9
0,53
rum
2 g
4,48
0

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése