Hozzávalók:
450
g ananász karika
150
g rizsliszt
150
g nyírfacukor
100
g light teavaj
60
g dió
30
g tápiókaliszt
7
db (30 g) kimagozott meggy
1
db vaníliarúd
1
db tojás
1
dl (10 g) sovány tej
1
teáskanál rum
1
teáskanál szódabikarbóna
Csipet
só
1.
Ha friss ananászból készítjük, akkor elsőként vágjuk karikákra, ha erre nincs
lehetőségünk, akkor saját leves ananászkonzervet válasszunk.
2.
70 g teavajat olvasszunk meg serpenyőben, és adjunk hozzá 100 g nyírfacukrot,
majd helyezzük rá az ananászszeleteket. Körülbelül 20 percig pirítsuk alacsony
lángon, míg a cukor karamellizálódik, és az ananászszeleteken bevonatot nem
képez.
3. Közben a rizslisztet keverjük össze a
tápiókaliszttel, adjuk hozzá a maradék teavajat és nyírfacukrot, tojást, tejet
és ízesítsük rummal, a vaníliával, sóval.
4.
Az ananászok közepébe helyezzük bele a meggyeket, és egy kivajazott
tortaformában helyezzük bele őket. A tésztarész felét öntsük rá, majd egy újabb
ananászos réteg következzen, mely már meggy nélküli, végül egy újabb
tésztaréteg.
5.
Kb. 30-40 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni, és csak utána fordítsuk meg és tálaljuk.
Elkészítési
idő: 70 perc
Kalóriatartalom:
1894, 24 kcal; 315,7 kcal/szelet
CH
tartalom: 282,97 g; 47,2 g/szelet
By
Salubrity
Név
|
Mennyiség
|
Kalória
|
CH
|
Ananász
|
450 g
|
238,5
|
54
|
rizsliszt
|
150 g
|
543
|
118,5
|
nyírfacukor
|
150 g
|
360
|
75
|
teavaj
|
100 g
|
180
|
0
|
dió
|
60 g
|
370,8
|
5,94
|
tápiókaliszt
|
30 g
|
102
|
25,2
|
meggy
|
30 g
|
16,8
|
3,3
|
vaníliarúd
|
2 g
|
5,76
|
0,2
|
tojás
|
1 db
|
68
|
0,3
|
sovány
tej
|
10 g
|
4,9
|
0,53
|
rum
|
2 g
|
4,48
|
0
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése