2013. június 1., szombat

Lilahagymás chutney tejszínes zellerpürével és Tempura pulykamellel



Tejszínes zellerpüré

Hozzávalók:

500 g zeller
300 g burgonya
1 dl főzőtejszín
70 g light teavaj        
Só és bors ízlés szerint

A zellert és a burgonyát főzzük meg külön lábosban, ez körülbelül 25 percet vesz igénybe. Szűrjük le, majd egy keverőtálban keverjük össze a főzőtejszínnel, a vajjal, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.



Lilahagymás chutney

Hozzávalók:

500 g lilahagyma
60 g narancslé
50 g diabetikus szilvalekvár
30 g nyírfacukor
1,5 dl vörösbor
3 evőkanál (15g) balzsamecet
1 db babérlevél
1 teáskanál kakukkfű
Só és bors ízlés szerint

A lilahagymát vágjuk karikákra, és közepes lángon, olívaolajon pirítsuk pár percig. Adjuk hozzá a babérlevelet és a kakukkfüvet, öntsük fel borral és narancslével. Végül balzsamecettel ízesítsük és sózzuk. Szórjuk meg cukorral, és fedő alatt pároljuk, míg elfő a leve és egy masszát kapunk. Legvégül a szilvalekvárt is hozzákeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Még további 10 percet pároljuk.



Tempura pulykamell

Hozzávalók:

500g pulykamell
200 g teljes kiőrlésű liszt
4 db tojássárgája
4 dl jéghideg víz
3 evőkanál (20 g) olívaolaj

A pulykamellet vágjuk vékony szeletekre, majd készítsük el a panírt. A jéghideg vízben keverjük el a három tojás sárgáját és adjuk hozzá fokozatosan a lisztet. A pulykamelleket először forgassuk vízbe, majd a lisztbe, majd mártsuk a masszába, és bő, forró olívaolajban süssük arany barnára. Végén csöpögtessük le.


Kalóriatartalom: 2790, 88 kcal; 697,72 kcal/adag
CH tartalom: 306,94 g; 76,75 g/adag
Elkészítési idő: 75 perc 
4 adag


A szükséges alapanyagokat egy részét itt tudod jó áron beszerezni!
KATT:

By Salubrity

Név
Mennyiség
Kalória
CH
zeller
500 g
135
29,5
burgonya
300 g
258
60
főzőtejszín
100 g
130
4
teavaj 
70 g
126
0
lilahagyma
500 g
180
40
narancslé
60 g
27,6
6,54
diabetikus szilvalekvár
50 g
115
0,6
nyírfacukor
30 g
72
15
vörösbor
150 g
84
0,45
balzsamecet
15 g
13,2
2,55
kakukkfű
3 g
8,28
1,9
pulykamell
500 g
555
0
teljes kiőrlésű liszt
200 g
678
146
tojássárgája
4 db
232
0,4
jéghideg víz
4 dl
0
0
olívaolaj
20 g
176,8
0


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése