Ahogy nincs
két egyformán elkészített, fűszerezett étel, úgy nincs két egyforma élmény,
melyet az étel elkészítése során átélünk. Úgy érezzük, ezt az élményt nem
osztjuk meg Veled, kedves Olvasó! Gyakran nem azért, mert nem szeretnénk a receptek
megosztása mellett szólni Hozzád, hanem csak azért, mert legtöbb receptünk az
elkészítés után több hónappal kerül fel az oldalra.
Szeretnénk,
ha minél többen megosztanátok Velünk az észrevételeteket, ötleteiket a
receptjeinkkel kapcsolatban. Természetesen minden kérést szívesen veszünk,
szóval csak bátran!:)
200 g darált bárányhús
170 g fehér csiperkegomba
160 g cukkini
120 g joghurt
80 g póréhagyma
50 g fetasajt
2 db tojás
1 gerezd (3 g) fokhagyma
4 evőkanál (40g) teljes
kiőrlésű liszt
Fél teáskanál (2g) sütőpor
2 evőkanál (15g) olívaolaj
1 csokor (5g) petrezselyemzöld
5-6 levél (1g) friss menta
bors és só ízlés szerint
öntet
230 g joghurt
70 g főzőtejszín
60 g kígyóuborka
4-5 csipet koriander
2-3 csipet őrölt köménymag
2 gerezd (7g) fokhagyma
1 gerezd (8g) citrom leve
Só és bors ízlés szerint
1. A gombát
és a cukkinit nagylyukú reszelőn reszeljük le, és tegyük egy keverőtálba. Adjuk
hozzá az apróra vágott póréhagymát, a friss petrezselymet és a mentát.
2. Eközben a
darált bárányhúst kevés olívaolajon pirítsuk elő egy kicsit, és sózzuk,
borsozzuk, végül keverjük a lereszelt zöldségekhez.
3. Egy másik
keverőtálban a joghurtot, egy egész tojást és az összemorzsolt feta sajtot egy
habverő segítségével jól keverjük össze. Sózni nem szükséges, mert a feta sajt
elég sós!
4. Ezután
borsozzuk, és öntsük hozzá a lisztet az elkevert sütőporral és ismételten
homogenizáljuk az egészet.
5. Ezután
adjuk hozzá a darálthúsos zöldségeket a lisztet és képezzünk belőle egy sűrű
masszát. Egy teflon tepsit olajjal kenjük ki és a tésztaformázó segítségével
kis korongokat csináljunk belőlük, ezt megtehetjük kézzel is. Előmelegített
sütőben 190°C-on 15 percig süssük.
6. Legvégül
készítsük el a joghurtos mentás öntet. A joghurtot és a tejszínt öntsük össze,
adjuk hozzá a lereszelt kígyóuborkát. Ízesítsük 2-3 gerezd zúzott fokhagymával,
fűszerezzük sóval, őrölt fekete borssal, őrölt köménymaggal, őrölt korianderrel
és egy negyed citrom levével. Helyezzük a hűtőbe negyed órára hűtőbe és hidegen
tálaljuk a bárányhúsos mücver mellé.
Kalóriatartalom:
1406 kcal; 351,5 kcal/adag
CH tartalom:
93,07 g; 23,26 g/adag
Elkészítési
idő: 40 perc
Salubrity
Név
|
Mennyiség
|
Kalória
|
CH
|
darált bárányhús
|
200 g
|
390
|
0,6
|
gomba
|
170 g
|
66,3
|
5,61
|
cukkini
|
160 g
|
49,6
|
8,48
|
póréhagyma
|
80 g
|
48,8
|
11,36
|
fetasajt
|
50 g
|
132
|
2,05
|
tojás
|
2 db
|
136
|
0,6
|
joghurt
|
350 g
|
196
|
26,9
|
fokhagyma
|
10 g
|
14,9
|
3,31
|
teljes kiőrlésű liszt
|
40 g
|
135,6
|
29,2
|
sütőpor
|
2 g
|
2,1
|
0,5
|
olívaolaj
|
15 g
|
132
|
0
|
petrezselyemzöld
|
5 g
|
1,8
|
0,3
|
menta
|
1 g
|
0,7
|
0,14
|
főzőtejszín
|
70 g
|
91
|
2,8
|
kígyóuborka
|
60 g
|
7,2
|
1,02
|
citrom leve
|
8 g
|
2,48
|
0,2
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése