2013. szeptember 25., szerda

Bárányhúsos mücver

Ahogy nincs két egyformán elkészített, fűszerezett étel, úgy nincs két egyforma élmény, melyet az étel elkészítése során átélünk. Úgy érezzük, ezt az élményt nem osztjuk meg Veled, kedves Olvasó! Gyakran nem azért, mert nem szeretnénk a receptek megosztása mellett szólni Hozzád, hanem csak azért, mert legtöbb receptünk az elkészítés után több hónappal kerül fel az oldalra.
Szeretnénk, ha minél többen megosztanátok Velünk az észrevételeteket, ötleteiket a receptjeinkkel kapcsolatban. Természetesen minden kérést szívesen veszünk, szóval csak bátran!:)


200 g darált bárányhús
170 g fehér csiperkegomba
160 g cukkini
120 g joghurt
80 g póréhagyma
50 g fetasajt
2 db tojás
1 gerezd (3 g) fokhagyma
4 evőkanál (40g) teljes kiőrlésű liszt
Fél teáskanál (2g) sütőpor
2 evőkanál (15g) olívaolaj
1 csokor (5g) petrezselyemzöld
5-6 levél (1g) friss menta
bors és só ízlés szerint

öntet
230 g joghurt
70 g főzőtejszín
60 g kígyóuborka
4-5 csipet koriander
2-3 csipet őrölt köménymag
2 gerezd (7g) fokhagyma
1 gerezd (8g) citrom leve
Só és bors ízlés szerint





1. A gombát és a cukkinit nagylyukú reszelőn reszeljük le, és tegyük egy keverőtálba. Adjuk hozzá az apróra vágott póréhagymát, a friss petrezselymet és a mentát. 

2. Eközben a darált bárányhúst kevés olívaolajon pirítsuk elő egy kicsit, és sózzuk, borsozzuk, végül keverjük a lereszelt zöldségekhez.

3. Egy másik keverőtálban a joghurtot, egy egész tojást és az összemorzsolt feta sajtot egy habverő segítségével jól keverjük össze. Sózni nem szükséges, mert a feta sajt elég sós!

4. Ezután borsozzuk, és öntsük hozzá a lisztet az elkevert sütőporral és ismételten homogenizáljuk az egészet.

5. Ezután adjuk hozzá a darálthúsos zöldségeket a lisztet és képezzünk belőle egy sűrű masszát. Egy teflon tepsit olajjal kenjük ki és a tésztaformázó segítségével kis korongokat csináljunk belőlük, ezt megtehetjük kézzel is. Előmelegített sütőben 190°C-on 15 percig süssük.

6. Legvégül készítsük el a joghurtos mentás öntet. A joghurtot és a tejszínt öntsük össze, adjuk hozzá a lereszelt kígyóuborkát. Ízesítsük 2-3 gerezd zúzott fokhagymával, fűszerezzük sóval, őrölt fekete borssal, őrölt köménymaggal, őrölt korianderrel és egy negyed citrom levével. Helyezzük a hűtőbe negyed órára hűtőbe és hidegen tálaljuk a bárányhúsos mücver mellé.


Kalóriatartalom: 1406 kcal; 351,5 kcal/adag
CH tartalom: 93,07 g; 23,26 g/adag
Elkészítési idő: 40 perc
4 személyre


A szükséges alapanyagokat egy részét itt tudod jó áron beszerezni!
KATT:

Salubrity

Név
Mennyiség
Kalória
CH
darált bárányhús
200 g
390
0,6
gomba
170 g
66,3
5,61
cukkini
160 g
49,6
8,48
póréhagyma
80 g
48,8
11,36
fetasajt
50 g
132
2,05
tojás
2 db
136
0,6
joghurt
350 g
196
26,9
fokhagyma
10 g
14,9
3,31
teljes kiőrlésű liszt
40 g
135,6
29,2
sütőpor
2 g
2,1
0,5
olívaolaj
15 g
132
0
petrezselyemzöld
5 g
1,8
0,3
menta
1 g
0,7
0,14
főzőtejszín
70 g
91
2,8
kígyóuborka
60 g
7,2
1,02
citrom leve
8 g
2,48
0,2



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése