Hozzávalók:
500
g csirkemell
400
g barnarizs
150
g paradicsom
150 g
kaliforniai paprika (1-1 db piros, sárga, zöld)
100
g zöldborsó
90
g cukkini
70
g újhagyma
40
g vöröshagyma
30
g zöld erős paprika
8
g fokhagyma
1,5
dl húsleveslé
1
dl fehér bor
fél
lime leve
2-3
csipet őrölt fekete bors
8-9
csipet curry
1
csomag (0,12 g) sáfrány
3
evőkanál olívaolaj
Só
ízlés szerint
1. Első lépésként a rizst főzzük félig
puhára és tegyük félre. A kaliforniai és az erős paprikákat vágjuk csíkokra, a
vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra, az újhagymát pedig karikákra.
Ezután a cukkinit és a paradicsomot kockákra vágjuk, a csirkemellel együtt.
2. Egy nagyobb, szélesebb serpenyőben
olívaolajon pirítsuk meg a csirkemellet, szórjuk meg fekete borssal, majd adjuk
hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. Pár perc pirítás után a paprikákat, az
újhagymát, a zöldborsót majd végül a cukkinit és a paradicsomot is szórjuk
hozzá.
3. Sózzuk meg, fűszerezzük curryvel és
az egészet összepirítsuk össze. Végül adjuk hozzá a félig megpuhult rizst és
öntsük fel a húsleveslével és a fehérborral. 20 percig fedő alatt főzzük,
közepes lángon.
4. Miután a rizs is teljesen megpuhult
locsoljuk meg a lime levével és szórjuk meg a sáfránnyal. Tálalásnál lime
cikkekkel díszítsük.
Elkészítési
idő: 40 perc
Kalóriatartalom:
1394 kcal; 348,5 kcal/adag
Ch
tartalom: 141,7 g; 35,4 g/adag
4
főre
By Salubrity
Név
|
Mennyiség
|
Kalória
|
CH
|
csirkemell
|
500
g
|
560
|
0
|
barnarizs
|
400
g
|
448
|
94
|
paradicsom
|
150
g
|
27
|
5,8
|
kaliforniai
paprika
|
150
g
|
39
|
9
|
zöldborsó
|
100
g
|
101
|
15,2
|
Cukkini
|
90
g
|
27,9
|
4,7
|
újhagyma
|
70
g
|
22,4
|
4,2
|
vöröshagyma
|
40
g
|
16
|
3,7
|
erős
paprika
|
30
g
|
6
|
1,4
|
fokhagyma
|
8
g
|
11,9
|
2,6
|
húsleveslé
|
15
g
|
1
|
0,15
|
fehér
bor
|
10
g
|
6,5
|
0,2
|
fél
lime leve
|
2
g
|
0,6
|
0,2
|
curry
|
1
g
|
3,25
|
0,58
|
sáfrány
|
0,12
g
|
0,4
|
0
|
olívaolaj
|
14
g
|
123
|
0
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése