Hozzávalók:
Torta:
500
g mascarpone
225
g Gullon Fibre keksz
160
g sovány túró
150
g teavaj
20
g nyírfacukor
75
g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
4
db tojás (2-nek csak sárgája)
Krém:
1
db citrom leve (50 ml= 40g) és reszelt héja
90
g sovány túró
100
g 12%-os tejföl
20
g nyírfacukor
A kekszet reszeljük le, és a felolvasztott
teavajban megpirítjuk. A mascarponét a túróval, tojásokkal, liszttel és a
nyírfacukorral homogénre elkeverjük és az előzőleg elkészített kekszes részhez
adjuk. Ezután a kicsi tortaformát teavajjal kikenjük és 170 °C-os előmelegített
sütőben 60 percig sütjük. Mikor elkészült, hagyjuk a sütőben kihűlni, hogy ne
essen szét a torta. Végül a krém összetevőit jól összekeverjük, az elkészült és
kihűlt torta tetejére kenjük. Önmagában, akár citromkarikával tálaljuk.
Elkészítési
idő: 80 perc
Kalóriatartalom:
3998 kcal 500 kcal/szelet
8
szelet
By Salubrity
Torta:
500
g mascarpone (1825 kcal)
225
g Gullon Fibre keksz (971 kcal)
160
g sovány túró (121,6 kcal)
150
g light teavaj (270 kcal)
20
g nyírfacukor (48 kcal)
75
g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (254 kcal)
4
db tojás (2-nek csak sárgája) (252 kcal)
Krém:
1
db citrom leve és reszelt héja (12,4kcal)
90
g sovány túró (68 kcal)
100
g 12%-os tejföl (128 kcal)
20
g nyírfacukor (48 kcal)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése