800 g sütőtök (500 g lesz héj nélkül)
280 g szeletelt gomba (250 g tönk nélkül)
100 g apró kockákra vágott hagyma
40 g teavaj
30 g méz
3 dl víz
1 dl tej
2 evőkanál teljes kiőrlésű rozsliszt vagy rizsliszt
1 teáskanál (1g) ételízesítő
1 teáskanál (1g) curry
Fél teáskanál (0,5g) darált szerecsendió
A sütőtököt süssük meg, ez kb. 1 órát vesz igénybe. Ezután a teavajat
olvasszuk meg, a hagymát illetve a szelelt gombát pirítsuk meg benne. Keverjük
hozzá a lisztet és a curry-t, majd fokozatosan adjuk hozzá a zöldség alaplevet.
Forraljuk fel. Végül a sütőtökkel, szerecsendióval, mézzel, tejjel keverjük
homogénné, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Snidlinggel díszítve
tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc + 1 óra a sütőtök sülési ideje
Kalóriatartalom: 750 kcal; 187,5 kcal/adag
CH tartalom: 87,7; 21,9/adag
4 adag
by Salubrity
500 g sütőtök (75 kcal; 16,5 CH)
250 g szeletelt gomba (97,6 kcal; 8,25 CH)
100 g apró kockákra vágott vöröshagyma (40 kcal; 9,3 CH)
40 g teavaj (286,8 kcal; 0,03 CH)
30 g méz (91,2 kcal; 24,72 CH)
3 dl víz
1 dl tej (49 kcal; 5,3 CH)
2 evőkanál (30g) teljes kiőrlésű rozsliszt vagy rizsliszt (103,8 kcal; 22,8
CH)
1 teáskanál (1g) ételízesítő (1,1 kcal; 0,025 CH)
1 teáskanál (1g) curry (3,2 kcal; 0, 58 CH)
Fél teáskanál (0,5g) darált szerecsendió (2,6 kcal; 0,2 CH)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése