630 g csirkemell
350 ml kókusztej
185 g vöröshagyma
140 g lencse
63 g édeskömény
20 g chili paprika
10 g friss gyömbér
3 gerezd (10g)
fokhagyma
3-4 db (2g) curry
levél
5 evőkanál (18g)
napraforgóolaj
1 teáskanál (1g) őrölt
koriander
1 teáskanál (1g) őrölt
szegfűszeg
1 teáskanál (1g) kurkuma
pár csipet őrölt
feketebors
2 db egész fahéj
Lepény:
80 g teljes kiőrlésű
tönkölybúzaliszt
fél dl langyos víz
1 evőkanál (6g)
olívaolaj
2 csipet őrölt
kömény
2 csipet só
díszítéshez friss
koriander
A lencsét egy külön
lábasban puhára főzzük, közben egy kis tálban elkészítjük a fűszerkeveréket, ami
az őrölt korianderből, őrölt szegfűszegből, őrölt fekete borsból és a kurkumából
áll. Egy nagyobb serpenyőben napraforgó olajat hevítünk és beleszórjuk a vékony
csíkokra vágott chili paprikát, a reszelt gyömbért, a szárított curry levelet
és az egész fahéjat. Majd hozzáadjuk a jó apróra vágott vöröshagymát,
fokhagymát és a lereszelt édes köményt, és az egészet pár percig pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a közepes kockákra vágott csirkemellet és megszórjuk a
fűszerkeverékkel és az egészet tovább pirítjuk. Ha a csirkemell már kellőképpen
megpirult, akkor beleöntjük a puhára főzött lencsét és felöntjük kókusz tejjel
és az egészet 15-20 percig főzzük közepes lángon, amíg az ízek jól összeérnek.
A végén ízlés szerint sózhatjuk. Tálalásnál apróra vágott friss korianderrel
megszórjuk.
Indiai lepény:
Egy keverő tálban a
teljes kiőrlésű lisztet és a langyos vizet csipetnyi sóval és pár csipet őrölt
köménnyel összedolgozzuk, mikor már megfelelően összeállt egy lisztezett nyújtó
deszkára tesszük, ahol kis golyócskákat formázunk, és vékony lepényeket
nyújtunk belőlük. Egy serpenyőbe zsiradék nélkül mindkét oldalát megpirítjuk,
mikor elkészült pár csepp olajjal mindkét oldalát megkenhetjük.
Elkészítési idő: 50
perc
Kalóriatartalom:
1720 kcal; 430 kcal/adag
CH tartalom: 154,38;
38,6/ adag
4 adag
By
Salubrity
630 g csirkemell
(705, 6 kcal; 3,15CH)
350 ml kókusztej (35
kcal; 4,9 CH)
185 g vöröshagyma
(70 kcal; 17,2 CH)
140 g lencse (162,4
kcal; 28,14 CH)
63 g édeskömény
(217,3 kcal; 32,9 CH)
20 g chili paprika
(8 kcal; 1,7 CH)
10 g friss gyömbér
(8 kcal; 1,78 CH)
3
gerezd (10g) fokhagyma 14,9 kcal; 3,31 CH
3-4 db (2g) curry
levél (6,5 kcal; 1,2 CH)
5 evőkanál (18g)
napraforgóolaj (159 kcal; 0 CH)
1 teáskanál (1g)
őrölt koriander (2,9 kcal; 0,5 CH)
1 teáskanál (1g)
őrölt szegfűszeg (3,2 kcal; 0,6 CH)
1 teáskanál (1g)
kurkuma (3,5 kcal; 0,6 CH)
80 g teljes kiőrlésű
tönkölybúzaliszt (271 kcal; 58,4 CH)
1 evőkanál (6g)
olívaolaj (53 kcal; 0 CH)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése