Mit csinálhatunk abban az esetben, ha a lencse nem tartozik a kedvenc ételeink közé? Hagyjuk elúszni a következő évi szerencsénket?
István következő ajánlata az újévre ez az édesköményes- almás curry lencse.
Édeskömény és alma tatár currys lencsével
Hozzávalók:
175 g tejföl
140 g édeskömény
100 g lencse
100 g alma
2 (1,5g) teáskanál
curry
1 (1g) teáskanál
bazsalikom
3-4 csipet cayenne
bors
2 evőkanál (14g)
olívaolaj
2 teáskanál (5g) citromlé
6 db puffasztott rizsszelet
A lencsét puhára
főzzük, majd egy serpenyőbe öntjük a miután lecsepegtettük. Curryvel
ízesítjük és egy kevés olívaolajon 2-3 percig átforgatjuk. Ezután az
édesköményt és az almát apró kockákra vágjuk, és egy keverőtálban összekeverjük
a tejföllel. Meglocsoljuk citromlével, bazsalikommal, egy kevés cayenne borssal
és sóval fűszerezzük. Végül az egészet jól összekeverjük. Alulra helyezzünk egy
puffasztott rizs vagy abonett szeletet (kinek melyik tetszik jobban) és egy
kerek tésztaformázó segítségével két rétegben helyezzük rá a lencsét és a
tejfölös krémet, ezután óvatosan távolítsuk el a gyűrűt. Tetejét díszíthetjük
édeskömény levelekkel.
Elkészítési idő: 40
perc
Kalóriatartalom: 1203
kcal; 200,5 kcal/adag
CH tartalom: 152,6 g
CH; 25,4g CH/adag
6 adag
175 g tejföl (224
kcal; 7,5 CH)
140 g édeskömény
(483 kcal; 73,2 CH)
100 g lencse (116
kcal; 20 CH)
100 g alma (35 kcal;
7 CH)
2 (1,5g) teáskanál
curry (4,8 kcal; 0,8 CH)
1 (1g) teáskanál
bazsalikom (2,3 kcal; 0,5 CH)
2 evőkanál (14g)
olívaolaj (123,7 kcal; 0 CH)
2 teáskanál (5g) citromlé
(1,5 kcal; 0,1 CH)
6 db puffasztott
rizsszelet (213 kcal; 43,5 CH)
By
Salubrity
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése