2012. június 20., szerda


Balance is the Key to Life

Amikor a Dalai Lámát arról kérdezték, hogy mi az, ami leginkább meglepi az emberiséggel kapcsolatban, ezt válaszolta:

”Az ember. Mert feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élni a jelent: az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben: úgy él, mintha soha nem halna meg, és aztán úgy hal meg, hogy soha nem is élt igazán.”




Az egészséges élet és táplálkozás napjainkban egyre előtérbe kerül. Mindenki szeretne fiatalos, fitt és egészséges lenni, hosszú, kiegyensúlyozott életet élni. Manapság testünk külső szépségápolására egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk, azonban gyakran elhanyagoljuk belülről táplálni egészségünket, szervezetünk számára megfelelő ételeket fogyasztani. Célunk olyan ételek elkészítése és bemutatása, amelyekhez egészséges alapanyagokat használunk fel. Emellett megjelöljük az ételek, italok kalóriatartalmát és bemutatjuk, hogy elkészítésük mekkora kiadással jár.

A hangsúlyt arra helyezzük, hogy a legnagyobbrészt fehér lisztből készült kenyérből és péksüteményekből álló, nagymennyiségű édességgel fűszerezett étrendünket, leváltsuk egészséges, könnyebben emészthető, közérzetünket javító élelmiszerekkel.



A fehér lisztet teljes kiőrlésű liszttel, illetve további alternatívákkal helyettesítjük (hajdina, rozs, zab stb.), az ételek édesítéséhez gyümölcscukrot, mézet, nyírfacukrot, steviát stb. használunk. A napi szénhidrátbevitelt lecsökkentjük, és nagyobb hangsúlyt fektetünk a zöldségek és gyümölcsök felhasználására. Törekszünk az egyensúly megtartására, így megpróbálunk vegyes étrendet kialakítani, a szélsőségeket mellőzni.



Ez a táplálkozási forma testsúlycsökkenéshez vezet, a közérzetünk és emésztésünk javulni fog, bőrünk szebb lesz, azonban a kiegyensúlyozott élethez mindenképpen rendszeres testmozgással együtt javasolt!


by Salubrity


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése