2013. február 26., kedd

Csirkés paella




Hozzávalók:

500 g csirkemell
400 g barnarizs
150 g paradicsom
150 g kaliforniai paprika (1-1 db piros, sárga, zöld)
100 g zöldborsó
90 g cukkini
70 g újhagyma
40 g vöröshagyma
30 g zöld erős paprika
8 g fokhagyma
1,5 dl húsleveslé
1 dl fehér bor
fél lime leve
2-3 csipet őrölt fekete bors
8-9 csipet curry
1 csomag (0,12 g) sáfrány
3 evőkanál olívaolaj
Só ízlés szerint


1. Első lépésként a rizst főzzük félig puhára és tegyük félre. A kaliforniai és az erős paprikákat vágjuk csíkokra, a vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra, az újhagymát pedig karikákra. Ezután a cukkinit és a paradicsomot kockákra vágjuk, a csirkemellel együtt.

2. Egy nagyobb, szélesebb serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg a csirkemellet, szórjuk meg fekete borssal, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. Pár perc pirítás után a paprikákat, az újhagymát, a zöldborsót majd végül a cukkinit és a paradicsomot is szórjuk hozzá.

3. Sózzuk meg, fűszerezzük curryvel és az egészet összepirítsuk össze. Végül adjuk hozzá a félig megpuhult rizst és öntsük fel a húsleveslével és a fehérborral. 20 percig fedő alatt főzzük, közepes lángon.

4. Miután a rizs is teljesen megpuhult locsoljuk meg a lime levével és szórjuk meg a sáfránnyal. Tálalásnál lime cikkekkel díszítsük.


Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 1394 kcal; 348,5 kcal/adag
Ch tartalom: 141,7 g; 35,4 g/adag
4 főre

By Salubrity 


Név
Mennyiség
Kalória
CH
csirkemell
500 g
560
0
barnarizs
400 g
448
94
paradicsom
150 g
27
5,8
kaliforniai paprika
150 g
39
9
zöldborsó
100 g
101
15,2
Cukkini
90 g
27,9
4,7
újhagyma
70 g
22,4
4,2
vöröshagyma
40 g
16
3,7
erős paprika
30 g
6
1,4
fokhagyma
8 g
11,9
2,6
húsleveslé
15 g
1
0,15
fehér bor
10 g
6,5
0,2
fél lime leve
2 g
0,6
0,2
curry
1 g
3,25
0,58
sáfrány
0,12 g
0,4
0
olívaolaj
14 g
123
0





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése