2013. február 13., szerda

Szív küldi szívnek_Valentin napi gluténmentes sütemény


Már tudod, mivel lepd meg szerelmedet Valentin napon? Ha nem, akkor itt egy remek ötlet, mellyel tutira leveszed a lábáról. Édes pillanatok egy gluténmentes sütivel.
Természetesen ezen a napon kívül is bármikor kedveskedhetsz vele szeretteidnek, de akár vendégségbe is kiváló édesség! J



Hozzávalók:

Tésztához:

250 g zsírszegény túró
180 g rizsliszt
150 g nyírfacukor
50 g light teavaj
3 db tojás
1 dl kókusztej
1 db vaníliarúd
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
2 csipet só

Öntethez:
200 g diabetikus szamóca lekvár
100 g mirelit gyümölcskeverék
20 g light teavaj


1. A rizsliszthez keverjük hozzá a tojásokat, a nyírfacukrot, a szódabikarbónát, sót, az összetört túrót, a kókusztejet és az őrölt fahéjat. A vaníliarúd belsejét kanalazzuk ki, és ezt is adjuk hozzá a tésztához, melyet homogénre keverünk ki.

2. Előmelegített sütőben süssük a tésztát tortaformában, 160 °C-on 70 percig. Tetejét fedjük le alufóliával, hogy ne égjen meg.

3. Közben készítsük el az öntetet. A szamócalekvárt olvasszuk meg, és tegyük hozzá a teavajat. Amennyiben a lekvár gyümölcsdarabokat tartalmaz, turmixoljuk le, hogy homogén legyen.

4. Tálalásakor a tésztát öntsük le a krémes lekvárral, és díszítsük az előzőleg felolvasztott gyümölcskeverékkel. Friss gyümölccsel is készíthetjük.


Elkészítési idő: 80 perc.

By Salubrity

1 megjegyzés: