2013. április 23., kedd

Rakott palacsinta




Hozzávalók:
600 g reszelt alma a leve nélkül
200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
140 g por nyírfacukor
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
3 db tojás
2 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál olívaolaj
1 csipet só

1. Az almákat hámozzuk meg, reszeljük le, majd a levet nyomjuk ki belőle. Az almához adjuk hozzá a nyírfacukor felét és a fahéjat.

2. A tejjel és a vízzel keverjük össze a tojások sárgáját, a maradék nyírfacukrot, majd sózzuk meg és a lisztet keverjük hozzá.

3. A tojásfehérjét verjük habosra, és óvatosan ezt is öntsük hozzá.

4. Serpenyőben süssük meg a rétegeket, majd helyezzük egymásra, melyek közé tegyünk a reszelt almás töltelékből. Porcukorral és gyümölccsel díszítsük.


Elkészítési idő: 50 perc
6 adag

By Salubrity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése