Hozzávalók:
500 g zöldborsó
90 g (2 fej) vöröshagyma
2 gerezd (10g) fokhagyma
100 ml tej
30 g joghurt
1 evőkanál (7,5g) citromlé
5-6 levél (1g) petrezselyem
10 db mentalevél
só és bors ízlés szerint
Egy lábasban egy
evőkanál olívaolajon kezdjük el pirítani az apróra vágott vöröshagymát és a
zúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá a zöldborsót és szórjuk meg őrölt
fekete borssal, sóval és pirítsuk kb. 5-10 percig. Ezután öntsük fel zöldség alaplével
és locsoljuk meg citromlével. Szórjuk meg apróra vágott friss petrezselyemmel, mentával
és főzzük az egészet 10-15 percig, míg a borsók kellőképpen megpuhulnak. Ezután
merjük ki a borsó felét és tegyük félre, majd az egész levest turmixoljuk le. A
tejet és a joghurtot külön kis tálban keverjük ki és lassan öntsük hozzá a
leveshez és jól keverjük el. Végül adjuk hozzá az előzőleg félretett
zöldborsót.
Elkészítési idő: 35-40 perc
Kalóriatartalom: 528,52 kcal 132,13 kcal/adag
CH tartalom: 92,6 23,15/ adag
4 adag
By
Salubrity
500 g zöldborsó (405 kcal; 72,5 CH)
90 g (2 fej) vöröshagyma (36 kcal; 8,37 CH)
2 gerezd (10g) fokhagyma (14,9 kcal; 3,31 CH)
100 ml tej (50 kcal; 5,3 CH)
30 g joghurt (16,8 kcal; 2,3 CH)
1 evőkanál (7,5g) citromlé (2,3 kcal; 0,2 CH)
5-6 levél (1g) petrezselyem (2,92 kcal; 0,5 CH)
10 db (1,5g) mentalevél (0,6 kcal; 0,12CH)
só és bors ízlés szerint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése