Ennek a süteménynek külön
története van. Szerettünk volna valamilyen gluténmentes, tejmentes süteményt
készíteni, aminek alacsony a cukortartalma. Közben kaptam egy e-mailt, hogy ha
van kedvünk vegyünk részt egy receptversenyen, amit az Alpro termékcsalád
hirdet. Bármilyen recepttel lehetett nevezni, csak az volt a nevezési feltétel,
hogy szerepeljen benne valamilyen Alpro-s termék. Mivel későn néztem meg az
e-mailt, nagyon kevés időnk maradt a nevezésig. Késő este álltunk neki a süti
elkészítésének, és mivel habos sütiről van szó, várni kellett vele, hogy
kihűljön. A nagy sietségben kiesett a kezemből, és a felső habos tojásfehérje
rész elvált a többi résztől:)
Akkor már teljes volta káosz! Mindegy,
nevezünk kellett mindenképpen a versenyre, valahogy összeraktuk. Aztán a fénykép
sem sikerült sajnos jól, de a süti íze, hmm imádom! Azóta már rég
elfogyott. Közben István nem akarta ennyiben hagyni a dolgot, úgy gondolta
elkészíti újra, hogy a blogra mégis szép kép kerüljön ki, és kisebb adaggal vágott
neki a süteménykészítésnek. Persze tortaformába tette (amihez kevés volt az
anyag), és valahogy össze is esett neki a süti.
Szóval a megfelelő hozzávalók
alapján szuper magas sütemény készíthető, ha a tojást, és a többi alapanyagot
sem hagyjátok ki. Omlós, édes süti, bármilyen alkalomra. Szerencsére sok macera
sincs vele, ajánlom mindenkinek!
Itt tudtok ránk szavazni: http://www.facebook.com/Alpro/app_477160612329294?app_data=recept/31
Itt tudtok ránk szavazni: http://www.facebook.com/Alpro/app_477160612329294?app_data=recept/31
Hozzávalók:
100 ml Alpro soyatej
120 g rizsliszt
55g (hab) + 20 g (tészta)
nyírfacukor
55 g méz
5 db tojás
1 evőkanál olívaolaj
2 csipet só
A tojások fehérjéjét
válasszuk el a sárgájától. A fehérjét verjük fel kemény habbá, és folyamatosan
adagoljuk hozzá a nyírfacukrot, végül a sózzuk meg.
A tojások sárgáját
keverjük hozzá a mézhez, az olíva olajhoz, és a maradék (20g) nyírfacukorhoz.
Folyamatos keverés mellett a lisztet és az Alpro soyatejet is adjuk ehhez hozzá,
és a tojásfehérje felét is keverjük el vele.
Tegyük a tésztát egy
tortaformába, majd a tetején egyengessük el a kemény tojásfehérje habunkat.
Előmelegített
sütőben 160 °C-on 40 percig süssük. Miután elkészült hagyjuk kicsit kihűlni,
különben szétesik a krém.
A szójatej helyett rizsitallal is készíthető!
Jobb, ha nem kerek tortaformában, hanem szögletes őzgerinc formában készítitek. A tészta elég híg még a sütés előtt, így a tortaformából ki is folyna.
A szójatej helyett rizsitallal is készíthető!
Jobb, ha nem kerek tortaformában, hanem szögletes őzgerinc formában készítitek. A tészta elég híg még a sütés előtt, így a tortaformából ki is folyna.
Ilyen magas lesz a sütés után |
Kalóriatartalom:
1188, 54 kcal; 297 kcal/adag
CH tartalom: 180,9;
45,23 /adag
4 adag
by
Salubrity
100 ml Alpro soyatej
(36 kcal; 1,8 CH)
120 g rizsliszt
(434,4 kcal; 94,8 CH)
55g (hab) + 20 g (tészta)
nyírfacukor (180 kcal; 37,5 CH)
55 g méz (167,2
kcal; 45,32 CH)
5 db tojás (340 kcal;
1,5 CH)
1 evőkanál (3,5g) olívaolaj
(30,94 kcal; 0CH)
2 csipet só
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése