Hozzávalók:
150g
savanyú káposzta
90g Quinoa
350 ml víz
2 db tojás
3 db (40g)
újhagyma
30 g
parmezán sajt
2 evőkanál
(30g) teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
3 gerezd
(10g) fokhagyma
4 evőkanál
(14g) olívaolaj
1 marék
(1g) friss petrezselyem
2 csipet
őrölt koriander
só és bors
ízlés szerint
citromgerezdek
a díszítéshez
A
quinoát tegyük fel sima vízben főni, ennek elkészüléséhez kb. 10-15 percre van
szükség. Közben az újhagymát vágjuk vékony karikákra és az apróra vágott
fokhagymával együtt öntsük az egészet egy keverőtálba. Szórjuk hozzá a reszelt
parmezánt és a jól átmosott, olíva olajon előzetesen megpirított káposztát.
Szórjuk meg friss petrezselyemmel, fűszerezzük sóval, fekete borssal és őrölt
korianderrel. Ezután keverjük hozzá az előre megfőzött quinoat. Szórjuk meg
zsemlemorzsával és öntsünk rá két felvert tojást. Majd jól keverjük össze az
egészet. Formázzunk közepes nagyságú pogácsákat és egy serpenyőben 2 evőkanál
olívaolajon, közepes lángon süssük meg mindkét oldalát. Sütési idő kb. 10 perc.
Tálalásnál
szórjuk meg friss petrezselyemmel és locsoljuk meg pár csepp citromlével.
Elkészítési
idő: 30 perc
Kalóriatartalom:
864,8 kcal 216,2 kcal/adag
CH
tartalom: 91,85 22,96/adag
4
adag
150g
savanyú káposzta (28,5 kcal; 6,45 CH)
90g Quinoa
(331 kcal; 57,6 CH)
350 ml víz
2 db tojás
(136 kcal; 0,07 CH)
3 db (40g)
újhagyma (12,8 kcal; 2,4 CH)
30 g
parmezán sajt (117,6 kcal; 0,96 CH)
2 evőkanál
(30g) teljes kiőrlésű zsemlemorzsa (99,9 kcal; 21 CH)
3 gerezd
(10g) fokhagyma (14,9 kcal; 3,31 CH)
4 evőkanál
(14g) olívaolaj (123,76; 0 CH)
1 marék
(1g) friss petrezselyem (0,36 kcal; 0,063 CH)
2 csipet
őrölt koriander
só és bors
ízlés szerint
By
Salubrity
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése