Hozzávalók:
Palacsinta
tésztához:
50
g teljes kiőrlésű liszt
1 dl tej
1
dl szódavíz
2
db tojás
2
evőkanál (17g) teavaj
10
g metélőhagyma
2
evőkanál (17g) olívaolaj
1
csipetnyi só
A
krémhez:
40
g lilahagyma
50
g paraj
75
g füstölt lazac
200
g sajtkrém
1
evőkanál (5g) citromlé
2-3
csipetnyi őrölt fekete bors
1
csipet só
1. Egy tálban keverjük össze a lisztet,
tejet, szódavizet, tojást, az olvasztott vajat.
2. Adjunk hozzá egy csipetnyi sót, és az
apróra vágott metélőhagymát is keverjük bele. Készítsük el a palacsintákat és
tegyük félre őket.
3. A lilahagymát, a parajt, és a füstölt
lazac szeleteket vágjuk apróra és egy keverőtálban a sajtkrémmel keverjük jól
össze.
4. Ízesítsük kevés citromlével, sóval és
őrölt fekete borssal.
5. A krémet töltsük a palacsintákba,
majd helyezzük őket tűzálló tálba és 160 °C-on 10-15 percig süssük, hogy az
ízek összeérjenek.
Kalóriatartalom: 1153,75 kcal; 576,8
kcal/adag
CH tartalom: 53 g; 26,5 g/adag
Elkészítési idő: 40 perc
2 adag
By Salubrity
Név
|
Mennyiség
|
Kalória
|
CH
|
teljes
kiőrlésű liszt
|
50 g
|
169,5
|
36,5
|
tej
|
1 dl
|
4,9
|
2,6
|
szódavíz
|
1 dl
|
0
|
0
|
tojás
|
2 db
|
136
|
0,6
|
teavaj
|
17 g
|
30,6
|
0
|
metélőhagyma
|
10 g
|
2,4
|
0,2
|
olívaolaj
|
17 g
|
150,2
|
0
|
lilahagyma
|
40 g
|
14,4
|
3,2
|
paraj
|
50 g
|
11,5
|
1,8
|
füstölt
lazac
|
75 g
|
87,7
|
0
|
sajtkrém
|
200 g
|
545
|
8
|
citromlé
|
5 g
|
1,55
|
0,1
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése