Már
tudod, mivel lepd meg szerelmedet Valentin napon? Ha nem, akkor itt egy remek
ötlet, mellyel tutira leveszed a lábáról. Édes pillanatok egy gluténmentes
sütivel.
Természetesen
ezen a napon kívül is bármikor kedveskedhetsz vele szeretteidnek, de akár
vendégségbe is kiváló édesség! J
Hozzávalók:
Tésztához:
250
g zsírszegény túró
180
g rizsliszt
150
g nyírfacukor
50
g light teavaj
3
db tojás
1
dl kókusztej
1
db vaníliarúd
1
teáskanál szódabikarbóna
1
teáskanál őrölt fahéj
2
csipet só
Öntethez:
200
g diabetikus szamóca lekvár
100
g mirelit gyümölcskeverék
20
g light teavaj
1.
A rizsliszthez keverjük hozzá a tojásokat, a nyírfacukrot, a szódabikarbónát,
sót, az összetört túrót, a kókusztejet és az őrölt fahéjat. A vaníliarúd belsejét
kanalazzuk ki, és ezt is adjuk hozzá a tésztához, melyet homogénre keverünk ki.
2.
Előmelegített sütőben süssük a tésztát tortaformában, 160 °C-on 70 percig.
Tetejét fedjük le alufóliával, hogy ne égjen meg.
3.
Közben készítsük el az öntetet. A szamócalekvárt olvasszuk meg, és tegyük hozzá
a teavajat. Amennyiben a lekvár gyümölcsdarabokat tartalmaz, turmixoljuk le,
hogy homogén legyen.
4.
Tálalásakor a tésztát öntsük le a krémes lekvárral, és díszítsük az előzőleg
felolvasztott gyümölcskeverékkel. Friss gyümölccsel is készíthetjük.
Elkészítési
idő: 80 perc.
By
Salubrity
Remek lehet ezzel a bogyós szósszal ;-)
VálaszTörlés