2012. október 23., kedd

Mascarpone-s kehely ananásszal



Hozzávalók:

250 g mascarpone
60 g natúr joghurt
2 db (70g) ananászkarika
6 db (50g) keksz
30g nyírfaporcukor
1 db (50g) narancs leve
2 db (30g) lime leve
2g vanília aroma
2 g reszelt diabetikus csokoládé

A mascarpone-t keverjük össze a natúr joghurttal, nyírfaporcukorral és ízesítsük a 2 lime levével, a vanília aromával. A kekszeket daráljuk le, adjuk hozzá a narancslevet. Vegyünk 3 üvegpoharat és az aljára tegyünk a kekszes rétegből, majd a mascarpone-sból, végül ismételjük meg. Édességünk tetejére tegyünk ananász darabokat, melyeket szórjunk meg reszelt csokoládéval. 10 percnyi hűtőben állás után fogyasztható édesség, mely az elfoglaltak számára is nagy kedvenc lesz. Mentalevéllel díszítsük. 

Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: 1537,18 kcal 512,4 kcal/adag
3 adag




250 g mascarpone (1125 kcal)
60 g natúr joghurt (33,6 kcal)
2 db (70g) ananászkarika (37 kcal)
6 db (50g) keksz (216 kcal)
30g nyírfaporcukor (72 kcal)
1 db (50g) narancs leve (20,5 kcal)
2 db (30g) lime leve (9 kcal)
2 g vanília aroma (5,72 kcal)
4 g reszelt diabetikus csokoládé (18,36 kcal)


By Salubrity

1 megjegyzés: