Hideg uborkaleves
Ha nincs sok
időd vacsit készíteni, de ennél valami finomat, csak ajánlani tudom a hideg
uborka krémlevest.
Hozzávalók:
1 db
uborka (270 g)
3 csipet
kapor (3 g)
2 db
mentalevél (1 g)
15 %-os
tejföl (280 g)
1 gerezd
fokhagyma
3 dl
húsleves, vagy 3 dl vízben pár percig főzött ételízesítő
(érdemes a
Spar márkát választani, mivel cukormentes!)
Elsőként
az uborkát hámozd meg, szedd ki a belsejét kiskanállal és vágd apró kockákra.
Abban az esetben, ha nincs otthon húslevesed, tegyél fel 3 dl vizet főni, és
szórd meg 1 teáskanál ételízesítővel. Amíg ez fő, tegyed a tejföld és az apróra vágott fokhagymát az
uborkához. Miután a húslevest is hozzáöntötted, vegyél egy botmixert és addig
keverd, míg teljesen homogén lesz. Ezután hozzáadhatod a mentaleveleket, a
kaprot és a borsot is, további kevergetés mellett.
Azonnal fogyasztható,
ha hideg húslevessel készítetted, vagy tedd a hűtőbe 1 órára.
Könnyed, nyárias
leves, alacsony kalóriatartalommal (378 kcal).
Költségkímélő: 500
Ft.
By
Salubrity
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése