Rántott
sajt eperöntettel
Eredetileg málnaöntettel szerettem
volna elkészíteni, de megláttam az élelmiszerüzlet polcán az epret, és úgy
gondoltam kihasználom a lehetőséget, hogy talán ebben az évben utoljára ízlelhetek
szamócát. Nem volt sok időm az elkészítéséhez, ezért esett erre az ételre a
választásom. Teljes értékű, laktató ebéd.
Hozzávalók:
500 g eper
150 g fruktóz
100g trappista sajt
20 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
25 g teljes kiőrlésű kenyérmorzsa
1 tojás
2 csepp vanília aroma
1 gerezd citrom leve
olíva olaj
Elsőként mossuk meg az epreket. Tegyünk fel a
gázra egy lábost a fruktózzal, és alacsony lángon, folyamatos kevergetés
mellett várjuk meg míg megolvad. Ezután adjunk hozzá két csepp vanília aromát
(sajnos nem volt vanília növény a boltban, így aromát kellett használnom) és
egy-két csepp citromlevet. A citromból ne túl sokat használjunk, mert savanyú
lesz, amit újabb mennyiségű fruktózzal kell kompenzálnunk, és feleslegesen
emeljük az ételünk kalóriatartalmát. Az előzőleg pépesített epret adjuk hozzá a
leve nélkül, mivel főzés közben úgyis további levet ereszt. Az elkülönített eperlevet
nyugodtan igyuk meg, nagyon finom. Körülbelül 15-20 percig főzzük, közben sűrűn
kevergessük. Ha az öntet elkészült, tegyük félre. Majd készítsük elő a
panírozás lépéseit, a teljes kiőrlésű lisztet, a felvert tojást és a kenyérmorzsát.
Vastagabb szeleteket vágjunk a sajtból, melyeket miután bepaníroztuk, felmelegített
olívaolajban süssük meg. A felesleges olajat csepegtessük le illetve papírral
itassuk fel. Azonnal fogyasztható, édes élmény.
Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 1325 kcal 663kcal/ adag
Ár: 1300 Ft
by Salubrity
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése