Sárgabaracklekvár
A hétvégén meglátogattam a nagymamámat és készítettünk diabetikus
baracklekvárt. Nem nehéz elkészíteni, kezdőknek is ajánlott, és nem
utolsósorban gyorsan megvan.
Hozzávalók:
1000
g sárgabarack
350 g Dr. Oetker Diabetikus befőzőcukor
Először tegyünk fel vizet nagy lábosban
forrni, majd a forrásban lévő vízbe rakjuk bele a sárgabarackokat. 5-6 percig
hagyjuk benne, majd tegyük át őket hideg vízbe, így a héjuk könnyen
lehúzható lesz. Ezután magozzuk ki őket, és vágjuk négy felé. Ne pépesítjük,
mivel finomabb, ha érezzük a lekvárban a barackdarabokat, azonban egy kicsit
nyomkodjuk meg, hogy levet eresszen. A főzőedénybe tegyük bele az 1000 g
gyümölcsöt, melyet a kimagozás után mérjünk ki. Ehhez adjuk hozzá a diabetikus
befőzőcukrot, majd egy edényben jól keverjük össze és állandó keverés mellett
nagy fokozaton forraljuk fel. Ha már folyamatosan
forr, még 2-3 percig állandó keverés mellett főzzük, végül vegyük le a tűzről
és ha szükséges habozzuk le. Az előzőekben, forró vízben
szennyeződésmentesített befőttesüvegek pereméig töltjük a lekvárt, majd csavaros
tetővel zárjuk le (szintén megtisztított), ezáltal biztonságosabban áll el a lekvár.
5 percre fejére állíthatjuk az üveget, mivel a visszafordításkor keletkezett vákuum a
penészgombák szaporodása ellen védelmet nyújt. A forró lekvár csírátlanítja a
kupakot és az üvegben maradt levegőt.
Kalóriatartalom: 874 kcal
Ár: 1600 Ft
By Salubrity
képek illusztrációt is tartalmaznak
képek illusztrációt is tartalmaznak
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése