Csípős fehérbab leves
Hozzávalók:
240 g előre főzött fehérbab konzerv
70 g angol zellerszár
1 fej vöröshagyma (100 g)
2 gerezd fokhagyma (5 g)
3 evőkanál olívaolaj (60 g)
5 dl húsleves
400 g Kofa paradicsompüré
5 db tojás
1 csipet só
4 g Kotányi őrölt Chili Cayenne
Elsőként a
vöröshagymát és a fokhagymát kockázzuk fel, vágjuk az angol zellert csíkokra,
majd olajban pirítsuk meg. Ezután a paradicsompürével keverjük el, adjuk hozzá
a babot és a húsleveslét, majd forraljuk fel és lassú lángon főzzük. Sóval
ízesítsük, és közben a tojásokat is főzzük meg. Legvégül zellerlevéllel díszítsük. Ha
szeretitek az igazán csípős ételeket, akkor a Chiliből 4 g helyett 10 g-ot tegyetek,
igazán tüzes ízt ad a levesnek. Ebben az esetben 20-al megemelkedik az étel
kalóriatartalma.
Elkészítési idő: 40
perc
Kalóriatartalom:
1300 kcal 325 kcal/adag
Ár: 1200 Ft 300
Ft/adag
by
Salubrity
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése