Meggyes- kekszes sütemény
Hozzávalók:
150 g tört dió
200 g Gullon Fibre keksz
150 g fruktóz
7 db tojás
150 g teljes kiőrlésű
tönkölybúzaliszt
510 g magozott meggy
70 g margarin
A
sütemény három rétegből épül fel. Elsőként mossuk meg a meggyeket, és magozzuk
ki. A tortaalap oldalát és alját kenjük be margarinnal, majd tegyük
bele a meggyeket.
Ezután következhet a középső réteg. A kekszet daráljuk le, majd adjuk hozzá az apró darabos diót, a 2 tojást és a fruktózt.
Keverjük
jól össze, majd tegyük rá a meggyes rétegre. Végül a maradék 5 tojást a
liszttel, a megmaradt margarinnal gyúrjuk össze. Ez lesz a süteményünk legfelső
rétege.
Előmelegített
sütőben, először 3-4 percig 190°C-on, majd további 40 percig 160°C-on süssük.
Miután elkészült, borítsuk rá egy tányérra, így a meggyes réteg kerül felülre.
Érdemes kipróbálni, tökéletes ízharmónia.
Elkészítési
idő: 60 perc
Kalóriatartalom:
4130 kcal 516 kcal/adag
Ár:
2000 Ft 250 Ft/adag
by Salubrity
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése