Hozzávalók:
350g
csirkemell
165g
kaliforniai piros-sárga paprika
190g
cukkini
4
nagy fej (185g) lilahagyma
15
levél friss bazsalikom
Pác:
3
evőkanál (10g) olívaolaj
3
evőkanál (50g) mustár
½
teáskanál oregánó
½
teáskanál kakukkfű
Só
és bors ízlés szerint
Tészta:
300
g teljes kiőrlésű tagliatelle tészta
17g
szárított paradicsom
9g
fokhagyma
bazsalikom
(2-3 csipetnyi)
1evőkanál
(4 g) olívaolaj
6-7
hurkapálca
Elsőként
készítsük el a pácot, melynek alkotóelemeit keverjük össze. A csirkemellet
vágjuk közepes kockákra, és hagyjuk a pácban kb. 2 órán keresztül. Addig
készüljünk elő a zöldségekkel, pucoljuk meg őket, és vágjuk kockákra. A
hurkapálca végét élesítsük meg, majd húzzuk rá az alapanyagokat. Érdemes minden
nyársra 2 bazsalikomlevelet tenni.
Mikor
elkészültünk velük, előmelegített sütőben 175 °C-on süssük 20 percig. Közben a tésztát
tegyük fel főni, a fokhagymát és a szárított paradicsomot pedig vágjuk apró
kockákra és egy serpenyőben kevés olívaolajon forgassuk át és szórjuk meg szárított bazsalikommal. Amikor elkészült a tészta, keverjük össze a fokhagymával és a
paradicsommal.
Elkészítési
idő: 1 óra+ 2 óra a pác
Kalóriatartalom:
1820 kcal 455 kcal/adag
Költség:
1550 Ft 388 Ft/adag
4
nagy adag
350g
csirkemell 392 kcal
165g
kaliforniai piros-sárga paprika 42,9 kcal
190g
cukkini 58,9 kcal
4
nagy fej (185g) lilahagyma 66,6 kcal
15
levél (5g) friss bazsalikom 11,65 kcal
Pác:
3
evőkanál (10g) olívaolaj 88,4 kcal
3
evőkanál (50g) mustár 84,5 kcal
½
teáskanál (1g) oregánó 2,65 kcal
½
teáskanál (1g) kakukkfű 2,76 kcal
Só
és bors ízlés szerint
Tészta:
300
g teljes kiőrlésű tagliatelle tészta (996 kcal)
17g
szárított paradicsom (24,65 kcal)
9g
fokhagyma 13,41 kcal
bazsalikom
(2-3 csipetnyi)
1 evőkanál
(4g) olívaolaj 35,36
By
Salubrity
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése