Hozzávalók:
tészta:
70g
diabetikus tejcsoki
50g
nyírfacukor
30g
vaj
50g
lenmagliszt
2
tojás
2
tojássárgája
4
csepp vanília kivonat
töltelék:
100g
diabetikus tejcsoki
100
ml tejszín
15g
narancshéj (1db)
6g
chili paprika
A
chilit magozzuk ki és vágjuk apró szeletekre, a narancs héját pedig reszeljük
le. Keverjük össze a tejszínnel. A csokoládét olvasszuk meg forró gőz felett.
Mivel diabetikus csokiról van szó, nem kell megijedni, hogy nem lesz olyan
folyékony, mint a sima csoki, folyamatosan adagoljuk hozzá a tejszínt, így téve
hígabbá a csokit. Miután elkészültünk, öntsük kis tálkába, és tegyük be a
hűtőbe 3-4 órára.
Ezután
álljunk neki a tészta elkészítésének. A tojásokat tegyük egy tálba és a cukorral
együtt verjük habossá. Eközben a csokoládét olvasszuk meg, és adjuk hozzá a
tojásos részt, illetve egy másik tálban megolvasztott vajat, vanília kivonatot,
legvégül a lenmaglisztet. A tészta egy részét tegyük bele 6 darabos muffin-sütőbe,
úgy hogy körülbelül a feléig legyen és hagyjuk állni. Miután ez is kicsit
megszilárdult, a tölteléket tegyük rá, majd a tetejét zárjuk be tésztarésszel.
Kb. 25 percig süssük előmelegített, 170 °C-os sütőben.
Elkészítési
idő: 40 perc + 4 óra állási idő
Kalóriatartalom:
1633 kcal 272 kcal/db
6
láva süti
170g
diabetikus tejcsoki (780 kcal)
50g
nyírfacukor (120 kcal)
30g
vaj (224 kcal)
50g
lenmagliszt (138 kcal)
2
tojás (136 kcal)
2
tojássárgája (108 kcal)
4
csepp vanília kivonat
100
ml tejszín (118 kcal)
15g
narancshéj (1db) (6,15 kcal)
6g
chili paprika (2,4 kcal)
By
Salubrity
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése