Hozzávalók:
370 g marhahús (csont
nélküli lapocka)
120 g (1 fej) vöröshagyma
92 g (1db) sárgahúsú
paprika
85 g (1db) piros húsú
paprika
85 g sárgarépa
40 g (fél) csípős
zöldpaprika
45 g babcsíra
60 g csemegekukorica
15 g (3 gerezd) fokhagyma
6-7 csepp tabasco szósz
3 evőkanál (21 g)
szójaszósz
1 teáskanál gyömbér
1 teáskanál bangkok curry
2 evőkanál (7g) olívaolaj
Só és bors ízlés szerint
Köret:
150 g quinoa
500 ml víz
6 g ételízesítő
3 g (1 gerezd) fokhagyma
3 csipet gyömbér
1 evőkanál (3,5 g)
olívaolaj
A
hagymát vékony fél karikákra vágjuk, a paprikákat vékonyan felcsíkozzuk, a
sárgarépát julienne-re vágjuk, a húst vékony csíkokra vágjuk. A wokba öntsünk
kevés olívaolajat és jól felforrósítjuk. Beletesszük a marhahúst, közepes
lángon megpirítjuk, megszórjuk őrölt feketeborssal majd a húst kivesszük a
wokból és félretesszük. A megmaradt zsiradékba beletesszük a zúzott fokhagymát
és a hagymát, majd gyömbérrel, bangkok curryvel fűszerezzük, végül meglocsoljuk
szójaszósszal és pár csepp tabasco szósszal vagy chili szósszal. Hozzáadjuk a
többi zöldséget (sárgarépa, paprikák, babcsíra, kukorica) és 5-6 percig
pirítjuk a zöldségeket, majd visszatesszük a húst a zöldségekhez és jól
összekeverjük.
Tálalásnál
megszórjuk friss petrezselyemmel vagy korianderrel.
Felforrósított
olívaolajban pirítsuk 2-3 percig a quinoát, majd öntsük fel a vízzel. Adjuk
hozzá az apróra vágott fokhagymát, és a fűszereket. Kb. 25 percig alacsony
lángon főzzük. Néha keverjük meg, és figyeljünk rá, mert hamar magába szívja a
vizet, és letapad a lábos aljára.
Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 1432 kcal 358 kcal/adag
4 adag
370 g marhahús (544 kcal)
120 g (1 fej) vöröshagyma
(48 kcal)
92 g (1db) sárgahúsú
paprika (18,4 kcal)
85 g (1db) piros húsú
paprika (17 kcal)
85 g sárgarépa (34,85
kcal)
40 g (fél) csípős
zöldpaprika (8 kcal)
45 g babcsíra (8,1 kcal)
60 g csemegekukorica (45,6
kcal)
15 g (3 gerezd) fokhagyma
(22,35 kcal)
6-7 csepp tabasco szósz
3 evőkanál (21 g)
szójaszósz (13,86 kcal)
1 teáskanál (1 g) gyömbér
(3,35 kcal)
1 teáskanál (1 g) bangkok
curry (3,25 kcal)
2 evőkanál (7 g) olívaolaj
(61,88 kcal)
Só és bors ízlés szerint
Köret:
150 g quinoa (561 kcal)
500 ml víz
6 g ételízesítő (6,6 kcal)
3 g (1 gerezd) fokhagyma (4,47
kcal)
3 csipet gyömbér
1 evőkanál (3,5 g)
olívaolaj (30,94 kcal)
By
Salubrity
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése