2012. szeptember 28., péntek

Aszalt szilvás- chilis csirke quinoával



Hozzávalók:
500 g csirkemell
5 dl húsleveslé
nagy fej (100 g) vöröshagyma
100g aszalt szilva
75 g guinoa
2 dl 1,5 %-os tej
20 g teljes kiőrlésű liszt
28 g méz
gerezd (8 g) fokhagyma
8 g chili paprika
2 evőkanál (7 g) olívaolaj
fél teáskanál őrölt fahéj
fél teáskanál őrölt gyömbér
fél teáskanál őrölt , kömény
Só, bors ízlés szerint

A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, olívaolajon megpirítjuk, majd félretesszük.
A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, a chili paprikát kimagozzuk és vékony csíkokra vágjuk, végül a hús után megmaradt zsiradékban megpároljuk. Meghintjük a liszttel, lepirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük a húslevessel - kiforraljuk. Beletesszük az aszalt szilvaszemeket, belecsorgatjuk a mézet, 8-10 percig főzzük.
A megpirított csirkemell csíkokat 2-3 percre beletesszük a fűszeres-gyümölcsös mártásba, hogy átvegye az ízeket.
Eközben a guinoat főzzük meg mézes tejben, ennek elkészítési ideje kb. 10-15 perc.







Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 1400 kcal 350 kcal/adag
Költség: 1800 Ft 450 Ft/adag
4 adag


by Salubrity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése