2012. szeptember 7., péntek

Sült paprikás olívabogyós saláta



Hozzávalók:

Salátához:
1 db (180 g) piros kaliforniai paprika
1 db (140 g) sárga kaliforniai paprika
1 db (100 g) zöld kaliforniai paprika
100g fekete olívabogyó
80 g zöld olívabogyó
30 g kapribogyó

Öntethez:
2 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál fehérbor ecet
3 teáskanál majoránna vagy bazsalikom
fél teáskanál darált fokhagyma
só és bors ízlés szerint

A paprikákat mossuk meg, és vágjuk nagyobb kockákra. Grillezzük meg őket a sütőben, bőrrel lefelé. Kb. 25 perc után vegyük ki, és tegyük bele egy jénai tálba, ahol a saját gőzében álljon további 15 percig. Ezután könnyedén el tudjuk távolítani a bőrét, végül vágjuk a paprikát közepes kockákra. Az olíva bogyókat és a kapribogyókat tegyük bele egy tésztaszűrőbe, mossuk meg őket és csöpögtessük le. A majoránnát keverjük össze az olíva olajjal, ecettel, fokhagymával, sóval és a borssal. Legvégül öntsük rá az öntetet az összekevert paprikás, bogyós salátánkra. Azonnal, vagy néhány órás pácolás után fogyasztható. Tálalása pirított kenyérrel javasolt, fehér tálban, mely kiemeli az étel színes mivoltát.

Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 536 kcal 268 kcal/adag 2 adag
CH tartalom 33, 27
Költség: 850 Ft 425 Ft/adag



Salátához:
piros kaliforniai paprika 46,8 kcal 10,8 CH
sárga kaliforniai paprika 37,8 kcal 8,4 CH
zöld kaliforniai paprika 26 kcal 6 CH
fekete olívabogyó 150 kcal 1,8 CH
zöld olívabogyó 120 kcal 1,44 CH
kapribogyó 6,9 kcal 1,5 CH

Öntethez:
olíva olaj 132,6 kcal 0CH
fehérbor ecet 4,4 kcal 0,85 CH
majoránna vagy bazsalikom 8,13 kcal 1,818 CH
fokhagyma 2, 98 kcal 0,66 CH
só és bors ízlés szerint

by Salubrity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése