2012. szeptember 27., csütörtök

Szeretem az olívabogyót receptverseny



A tegnapi napon megrendezésre került a Szeretem az olívabogyót receptverseny döntője, amelynek helyszíne a budapesti Iberostar Hotel La Plaza étterme volt. A versenyben való részvételhez rendkívül sok feltételnek kellett megfelelni, többek között az olívabogyó mennyiségére, felhasználására vonatkozó kritériumoknak. Olyan recepttel lehetett indulni, amelynek elkészítése rendkívül egyszerű, semmi vagy nagyon kevés sütés-főzést igényel. 
 
A helyszínre délután 17 óra körül érkeztünk, ahol biztosították a tálaláshoz szükséges eszközöket, azonban sütésre-főzésre nem volt lehetőség, így otthon készítettük el a receptünk alapját képező sült paprikát. Nagy odafigyeléssel, és izgalommal készítettük el a tálalást, hiszen ez volt életünk első receptversenye. 






A rendezvényt egy flamenco táncbemutató nyitotta, majd Sági Szilárd felkonferálta a rendezvény menetét és megkezdődött elsőként La Plaza spanyol séfjének, Rubén bemutatója, aki tippeket adott az olívabogyó felhasználásával és olívabogyós receptek elkészítésével kapcsolatban. Erről egy perces videót készítettünk. 


Előzetesen a bloggerek receptversenye már lezajlott, rájuk a facebookon lehetett szavazni. Mivel meghívásos alapon történt a gasztroguruk versenye, így a másik kategóriában volt lehetőségünk nevezni. 








Körülbelül 19 órakor kezdetét vette a „civilek” kategória receptversenye. A verseny zsűritagjai Havas Dóra (Lila Füge), Fűszeres Eszter (Fűszer és Lélek), Jókuti András (Világevő) és Mautner Zsófia (Chili és vanilia) voltak, akik az összes versenyző művét végigkóstolták, és közben értékelték is. Mi a közelben várakoztunk, így hallottuk a zsűri ellentétes véleményét. Hosszasan beszélgettek, Mautner Zsófiának és Havas Dórának nagyon ízlett a salátánk, azonban Jókuti Andrásnak egy másik recept nyerte el a tetszését. Akkor még nem tudtuk, hogy kié lesz a győzelem.


Az eredményhirdetéskor már nagyon izgatottak voltunk. Elsőként a harmadik helyezett Barta Katalint (katucikonyha.blogspot.com) szólították. Itt már az izgalom a tetőfokára hágott…. És a második helyezett Szijártó Renáta. Hihetetlen boldogságot éreztem, és elindultam átvenni az ajándékcsomagot, melyet Mautner Zsófi nyújtott át, gratulált, illetve elmondta, hogy kicsivel maradtunk le az első helyről. Neki a mi receptünk jobban tetszett mondta, és már ez önmagában egy hatalmas nagy elismerés. Az első helyet Gorodecka Anna szerezte meg, a borban párolt olívabogyós finomságával.



Annak ellenére, hogy a főnyereményt nem sikerült elhoznunk, rendkívül büszkék vagyunk magunkra, hiszen életünk első receptversenyén második helyezettek lettünk. A pozitív visszajelzés és az, hogy másoknak ízlik amit készítünk véleményünk szerint felbecsülhetetlen.

by Salubrity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése