2012. szeptember 19., szerda

Rukkola krémleves fenyőmaggal



Hozzávalók:
250 g tejszín
117 g vöröshagyma
60 g tejföl
60 g rukkola
400 ml zöldség alaplé
45 g teavaj
22 g fenyőmag
20 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
10 g fokhagyma
só és bors ízlés szerint

A rukkolát mossuk meg, a hagymákat pedig vágjuk apró kockákra. Ezután a teavajat olvasszuk meg, pirítsuk meg benne a hagymákat és a lisztel keverjük össze. Fokozatosan adjuk hozzá a húslevest, majd a tejszínt, és sóval, borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük. A felforrt leveshez adjuk hozzá a fenyőmagot és a rukkolát, és 1-2 percig főzzük. Öntsük a levest és a tejfölt egy turmixgépbe, és jól keverjük össze. Tehetünk bele fenyőmagokat is. Tálaláskor a levesre szórjunk egész fenyőmagokat, amelyeket előzetesen  megpirítottunk.  

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 1040,96 kcal 260,24 kcal/ adag
CH tartalom: 50,62; 12,6/adag
Költség: 1000 Ft 250 Ft/adag
4 adag


250 g tejszín (325 kcal; 10 CH)
117 g vöröshagyma (46,8 kcal; 10,8 CH)
60 g tejföl (76,8 kcal; 2,58 CH)
60 g rukkola (15 kcal; 2,4 CH)
400 ml zöldség alaplé (24 kcal; 4 CH)
45 g teavaj (322,6 kcal; 0,045 CH)
22 g fenyőmag (148,06 kcal; 2,88 CH)
20 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (67,8 kcal; 14,6 CH)
10 g fokhagyma (14,9 kcal; 3,31 CH)
só és bors ízlés szerint


by Salubrity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése