Hozzávalók:
6
g (4 gerezd) fokhagyma
280
g csirkehús
250
g teljes kiőrlésű durumtészta
180
ml főzőtejszín
60
ml bazsalikomos pesto olíva olajban
2
közepes nagyságú (80 g) paradicsom
40
g parmezán sajt
1
teáskanál citromlé
1
csipet só
2
csipet bors
A
durumtésztát sós, olíva olajos vízben főzzük meg. Vágjuk a csirkemelleket
csíkokra, és kevés olajon, serpenyőben pirítsuk meg. Sózzuk, borsozzuk, majd
adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, mellyel csak kevés ideig pirítsunk. A
bazsalikomos pestot külön keverjük ki a főzőtejszínnel, majd öntsük rá a húsra
a citromlével együtt. Végül a kis cikkekre vágott paradicsomokat is szórjuk rá,
és pár percig alacsony lángon forraljuk össze. Reszelt parmezán sajttal és
bazsalikomlevéllel tálaljuk.
Elkészítési
idő: 30 perc
Kalóriatartalom:
1800 kcal 450 kcal/adag
Költség:
1380 Ft 345 Ft/adag
4
adag
By
Salubrity
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése