Korábban
már megjelent egy cikkünk a nyers élelmiszer fogyasztásával kapcsolatban.
Többen érdeklődtetek a pontos élettani folyamattal kapcsolatban, melyet most
bemutatunk.
„Megszokott, hagyományosan elkészített, főtt étel
elfogyasztása után fél-egy órával a vérben lévő fehérvértestek száma
mintegy megháromszorozódik, ez a szervezet a felvett táplálékkal szembeni
védekező reakciója (emésztési leukocitózis). A szervezet a felvett táplálékot
ugyanis idegennek érzi, és működésbe hozza védekező reakcióját, amit kb.
másfél-két óráig fent is tart.
Ennek következtében áll elő a mindannyiunk számára jól
ismert fáradtság érzés, amely a hagyományos ételek elfogyasztása, az étkezés
élvezete után jelentkezik. A nyers élelmianyagokban azonban olyan, hőre igen
érzékeny enzimek és aromaanyagok találhatók, amelyek már a szájban és a
garatban felszívódnak, így igen gyorsan fejtik ki hatásukat, melyek
következtében nem indul be a szervezet imént vázolt védekező reakciója.”
Forrás: Victoria
Boutenko- A nyers étel csodája
by Salubrity
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése