Olasz zöldségleves
Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
2 evőkanál olíva
olaj
1 közepes
vöröshagyma felkockázva (90 g)
1 édeskömény gumó,
felkockázva (110 g)
2 sárgarépa,
felkockázva (120 g)
2 zeller szár,
felkockázva (150 g)
fél teáskanál
szárított kakukkfűlevél
fél teáskanál
édeskömény
1 teáskanál só
3 csipet bors
1 l húsleves
(kockából)
1 teáskanál
petrezselyem
2 marék fehérbab (150 g)
Olvasszuk fel a
vajat, és tegyük hozzá az olíva olajat, melyben a hagymát, édesköményt, a répát
és a zellert pirítsuk, sűrű kevergetés mellett körülbelül 3-4 percig, amíg a
hagyma és az édeskömény áttetsző nem lesz. Adjuk hozzá a kakukkfüvet és az
édesköményt és keverjük meg. Ezután öntsük fel a húslevessel, sózzuk meg ha még
szükséges és adjuk hozzá a 3 csipet borsot, petrezselymet illetve az előző este
vízbe áztatott babot. Először forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük körülbelül
40 percig.
Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 700 Kcal 175 kcal/adag
Költség: 750 Ft 188 Ft/adag
By Salubrity
a fénykép csak illusztráció, mivel a saját homályos lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése