Hozzávalók:
560
g csirkemell
150
g vöröshagyma
125
g paradicsom
5
g friss bazsalikom levél (5-6 levél)
60
g barnarizs
25
g teavaj
2
tojás
4
evőkanál (25 g) parmezán
2
evőkanál (10 g) kölesliszt (Natura)
őrölt
feketebors
só
Salátához:
80
g kígyóuborka
55
g paradicsom
20
g újhagyma
A vöröshagymát és a paradicsomot apró kockákra
vágjuk, teavajon a hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot.
Sóval, borssal és az összevágott bazsalikom levelekkel ízesítjük. Az előzetesen
megfőzött rizst összekeverjük a hagymás résszel, ez lesz a hús tölteléke. A
csirkemellekből közepes nagyságú szeleteket vágunk, vékonyra kiklopfoljuk,
mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. A töltelékből helyezzünk a hús közepére
egy kis mennyiséget és tegyük rá a másik csirkemell szeletet, végül a húsok szélét
fogpiszkálóval rögzítsük, hogy a töltelék a sütés során ne folyjon ki.
A panír elkészítéséhez a két tojást verjük fel, és
adjuk hozzá a köleslisztet illetve a parmezán sajtot, majd keverjük ki
homogénre. Ezután a húst forgassuk meg egy kevés lisztben végül a panírban és
süssük meg olíva olajban. Miután elkészültünk kezdjük el készíteni a salátát,
melynek alapanyagait vágjuk fel, és teavajon pirítsuk meg.
Elkészítési
idő: 50 perc
Kalóriatartalom:
1400 kcal 350 kcal/ adag
Költség:
2200 Ft 550 Ft/adag
by Salubirty
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése