Paradicsomos rakott karfiol
Hozzávalók:
620
g karfiol
500g
darált sertéshús
650
g paradicsom
170g
vöröshagyma
3
gerezd (5g) fokhagyma
140
paradicsompüré
210
tejföl
2
evőkanál olíva olaj
75
g teavaj
só
bors
3
csipet bazsalikom
Elkészítés
menete:
Mossuk
meg a karfiolt és szedjük rózsáira, majd forrásban lévő vízben 6-8 percig
főzzük. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra. A darált húst magas
hőfokon, forró olíva olajban pirítsuk meg, sóval, borssal ízesítsük. Végül a
vöröshagymát és a zúzott fokhagymát adjuk hozzá, 4-5 percig pirítsuk és
keverjük hozzá a pépesített paradicsomokat és a paradicsompürét. Kivajazott
tepsibe tegyük bele a darált húsos elegyet, majd a karfiolokat is. Ezekre tegyük
rá a tejfölt és a teavaj lapokat, tetejére szórjunk bazsalikomot. Előmelegített
sütőben 200°C-on 30 percig süssük.
Elkészítési
idő: 60 perc
Kalóriatartalom:
2780 kcal 695 kcal/adag
Költség:
1900 Ft 475 Ft/adag
By
Salubrity
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése