Zellerkrémleves
Hozzávalók:
165 g vöröshagyma
70 g teavaj
1 db babérlevél
1 dl száraz fehérbor
80 g lencse
200 g angol zeller
1,8 dl főzőtejszín
5g fokhagyma
2 csipet só
3 csipet bors
5 dl húsleveslé
A
lencsét tegyük vízbe 3 órára, hogy megpuhuljon, ezután tegyük fel főni ugyanebben
a vízben 25-30 percre. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apró kockákra, és
a teavajon pirítsuk meg a csíkokra vágott zellerrel. Közben fűszerezzük meg. Öntsük
fel a húsleveslével, fehérborral és főzzük 20 percig, hogy a zeller megpuhuljon.
Ha elkészült a főzőtejszínnel besűrítjük. Fontos, hogy a főzőtejszínen
hőkiegyenlítést végezzünk, vagyis tegyük kis tálba a tejszínt, és folyamatos
keverés mellett adjunk hozzá forró leveslét. Ezután keverjük össze az egészet, majd
tegyük turmixba. Ha krémesebbre szeretnénk, a lencsét (leszűrve) is tegyük a turmixba. Díszíthetjük
olajos heringgel, extrém ízt ad a levesünknek. Hidegen, melegen ízlés szerint fogyasztható.
Elkészítési
idő: 50 perc
Kalóriatartalom:
1200 kcal 300 kcal/adag
Költség:
1000 Ft 250 Ft/adag
By
Salubirty
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése