Hozzávalók:
170 teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
45 g egész mandula
20 g szeletelt mandula
22+8 g fenyőmag
50 g aszalt sárgabarack
60 g nyírfacukor
50 g teavaj
1 dl tej
4 db tojás
csipet só
Az egész mandulát a fenyőmaggal (22g) együtt
daráljuk össze, az aszalt sárgabarackot vágjuk apró szeletekre. Miután
előkészültünk az alapanyagokat jól keverjük össze, hogy homogének legyenek.
Előmelegített sütőben 165 °C-on kb 35 percig süssük. Tetejét reszelt mandulával
és fenyőmaggal díszítsük, melyet vagy sütés előtt vagy után szórunk a sütink
tetejére.
Délutáni kávézgatáshoz ideális, de
édességhiányunkat is csillapíthatjuk vele.
Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 2144 kcal 268
kcal/adag
CH tartalom: 217
Költség: 1255 Ft 157 Ft/adag
8 szelet
170 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
(576,3 kcal, 124,1 CH)
45 g egész mandula (258,75 kcal, 9,765
CH)
20 g szeletelt mandula (115 kcal 4,34
CH)
22+8 g fenyőmag (201,9 kcal 3,93 CH)
50 g aszalt sárgabarack (153,5 kcal
35,1 CH)
60 g nyírfacukor (144 kcal 30 CH)
50 g teavaj (373 kcal 0 CH)
1 dl tej (49 kcal 5,3CH)
4 db tojás (272 kcal 4 CH)
csipet só (0 kcal, 0 CH)
By Salubrity
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése