Hozzávalók:
Salátához:
1 db (180 g) piros kaliforniai paprika
1 db (140 g) sárga kaliforniai paprika
1 db (100 g) zöld kaliforniai paprika
100g fekete olívabogyó
80 g zöld olívabogyó
30 g kapribogyó
Öntethez:
2 evőkanál olíva olaj
1 evőkanál fehérbor ecet
3 teáskanál majoránna vagy bazsalikom
fél teáskanál darált fokhagyma
só és bors ízlés szerint
A paprikákat mossuk meg, és vágjuk
nagyobb kockákra. Grillezzük meg őket a sütőben, bőrrel lefelé. Kb. 25 perc
után vegyük ki, és tegyük bele egy jénai tálba, ahol a saját gőzében álljon
további 15 percig. Ezután könnyedén el tudjuk távolítani a bőrét, végül vágjuk
a paprikát közepes kockákra. Az olíva bogyókat és a kapribogyókat tegyük bele
egy tésztaszűrőbe, mossuk meg őket és csöpögtessük le. A majoránnát keverjük
össze az olíva olajjal, ecettel, fokhagymával, sóval és a borssal. Legvégül
öntsük rá az öntetet az összekevert paprikás, bogyós salátánkra. Azonnal, vagy
néhány órás pácolás után fogyasztható. Tálalása pirított kenyérrel javasolt, fehér tálban, mely
kiemeli az étel színes mivoltát.
Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 536 kcal 268
kcal/adag 2 adag
CH tartalom 33, 27
Költség: 850 Ft 425 Ft/adag
Salátához:
piros kaliforniai paprika 46,8 kcal
10,8 CH
sárga kaliforniai paprika 37,8 kcal
8,4 CH
zöld kaliforniai paprika 26 kcal 6 CH
fekete olívabogyó 150 kcal 1,8 CH
zöld olívabogyó 120 kcal 1,44 CH
kapribogyó 6,9 kcal 1,5 CH
Öntethez:
olíva olaj 132,6 kcal 0CH
fehérbor ecet 4,4 kcal 0,85 CH
majoránna vagy bazsalikom 8,13 kcal
1,818 CH
fokhagyma 2, 98 kcal 0,66 CH
só és bors ízlés szerint
by Salubrity
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése