Hozzávalók:
12 db (525 g- 420 g tönk nélkül) fehér
csiperkegomba
1 db (60 g) sárgarépa
2 evőkanál (120g) Vitafood- Bio
mexikói mártás
1 fej (80 g) vöröshagyma
80 g barnarizs
20 g fenyőmag
2 g metélőhagyma
2 evőkanál (7g) olívaolaj
só és bors ízlés szerint
Elsőként készítsük el a barnarizst.
Közben reszeljük le a sárgarépát, a gombák tönkjét távolítsuk el, és jó
alaposan mossuk meg. A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, a metélőhagymát pedig
csíkokra. A fenyőmagot is daraboljuk fel. Közepes lángon, olíva olajban
pirítsuk meg a hagymát, amikor áttetszővé válik öntsük hozzá a rizst,
sárgarépát, fenyőmagot, metélőhagymát és a mexikói mártást. Kb. 3-4 percig
főzzük. Ezután a gomba kalapokba helyezzük bele ezt a tölteléket. Előmelegített
sütőben, 170 °C-on süssük kb. 15 percig. Könnyű, meleg előétel, de akár
vacsorának is megfelelő.
Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 846 kcal 70,5
kcal/falatka
CH tartalom: 110,48
Költség: 1200 Ft 100 Ft/falatka
12 db (525 g- 420 g tönk nélkül) fehér
csiperkegomba (163,8 kcal 18,06 CH)
1 db (60 g) sárgarépa (24,6 kcal, 5,76
CH)
2 evőkanál (120g) Vitafood- Bio
mexikói mártás (70 kcal, 15,6 CH)
1 fej (80 g) vöröshagyma (32 kcal,
7,44 CH)
80 g barnarizs (288 kcal, 60,96 CH)
20 g fenyőmag (134,6 kcal, 2,62CH)
2 g metélőhagyma (0,48 kcal, 0,04 CH)
2 evőkanál (7g) olívaolaj (132,6 kcal,
0 CH)
só és bors ízlés szerint
by Salubrity
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése