A tegnapi napon megrendezésre
került a Szeretem az olívabogyót receptverseny döntője, amelynek helyszíne a
budapesti Iberostar Hotel La Plaza étterme volt. A versenyben való részvételhez
rendkívül sok feltételnek kellett megfelelni, többek között az olívabogyó
mennyiségére, felhasználására vonatkozó kritériumoknak. Olyan recepttel
lehetett indulni, amelynek elkészítése rendkívül egyszerű, semmi vagy nagyon
kevés sütés-főzést igényel.
A helyszínre délután 17 óra körül
érkeztünk, ahol biztosították a tálaláshoz szükséges eszközöket, azonban
sütésre-főzésre nem volt lehetőség, így otthon készítettük el a receptünk
alapját képező sült paprikát. Nagy odafigyeléssel, és izgalommal készítettük el
a tálalást, hiszen ez volt életünk első receptversenye.
A rendezvényt egy flamenco
táncbemutató nyitotta, majd Sági Szilárd felkonferálta a rendezvény menetét és
megkezdődött elsőként La Plaza spanyol séfjének, Rubén bemutatója, aki tippeket
adott az olívabogyó felhasználásával és olívabogyós receptek elkészítésével
kapcsolatban. Erről egy perces videót készítettünk.
Előzetesen a bloggerek
receptversenye már lezajlott, rájuk a facebookon lehetett szavazni. Mivel
meghívásos alapon történt a gasztroguruk versenye, így a másik kategóriában
volt lehetőségünk nevezni.
Körülbelül 19 órakor kezdetét
vette a „civilek” kategória receptversenye. A verseny zsűritagjai Havas Dóra
(Lila Füge), Fűszeres Eszter (Fűszer és Lélek), Jókuti András (Világevő) és
Mautner Zsófia (Chili és vanilia) voltak, akik az összes versenyző művét
végigkóstolták, és közben értékelték is. Mi a közelben várakoztunk, így
hallottuk a zsűri ellentétes véleményét. Hosszasan beszélgettek, Mautner
Zsófiának és Havas Dórának nagyon ízlett a salátánk, azonban Jókuti Andrásnak
egy másik recept nyerte el a tetszését. Akkor még nem tudtuk, hogy kié lesz a
győzelem.
Az eredményhirdetéskor már nagyon
izgatottak voltunk. Elsőként a harmadik helyezett Barta Katalint (katucikonyha.blogspot.com) szólították. Itt már az
izgalom a tetőfokára hágott…. És a második helyezett Szijártó Renáta.
Hihetetlen boldogságot éreztem, és elindultam átvenni az ajándékcsomagot, melyet
Mautner Zsófi nyújtott át, gratulált, illetve elmondta, hogy kicsivel
maradtunk le az első helyről. Neki a mi receptünk jobban tetszett mondta, és
már ez önmagában egy hatalmas nagy elismerés. Az első helyet Gorodecka Anna
szerezte meg, a borban párolt olívabogyós finomságával.
Annak ellenére, hogy a
főnyereményt nem sikerült elhoznunk, rendkívül büszkék vagyunk magunkra, hiszen
életünk első receptversenyén második helyezettek lettünk. A pozitív
visszajelzés és az, hogy másoknak ízlik amit készítünk véleményünk szerint
felbecsülhetetlen.
by Salubrity
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése