Hozzávalók:
500 g csirkemell5 dl húsleveslé
nagy fej (100 g) vöröshagyma
100g aszalt szilva
75 g guinoa
2 dl 1,5 %-os tej
20 g teljes kiőrlésű liszt
28 g méz
gerezd (8 g) fokhagyma
8 g chili paprika
2 evőkanál (7 g) olívaolaj
fél teáskanál őrölt fahéj
fél teáskanál őrölt gyömbér
fél teáskanál őrölt , kömény
Só, bors ízlés szerint
A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk,
borsozzuk, olívaolajon megpirítjuk, majd félretesszük.
A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát
összezúzzuk, a chili paprikát kimagozzuk és vékony csíkokra vágjuk, végül a hús
után megmaradt zsiradékban megpároljuk. Meghintjük a liszttel, lepirítjuk.
Megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük a húslevessel - kiforraljuk. Beletesszük az
aszalt szilvaszemeket, belecsorgatjuk a mézet, 8-10 percig főzzük.
A megpirított csirkemell csíkokat 2-3 percre
beletesszük a fűszeres-gyümölcsös mártásba, hogy átvegye az ízeket.
Eközben a guinoat főzzük meg mézes tejben, ennek
elkészítési ideje kb. 10-15 perc.
Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 1400 kcal 350 kcal/adag
Költség: 1800 Ft 450 Ft/adag
4 adag
by Salubrity
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése