2012. augusztus 19., vasárnap


Olasz zöldségleves



Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
2 evőkanál olíva olaj
1 közepes vöröshagyma felkockázva (90 g)
1 édeskömény gumó, felkockázva (110 g)
2 sárgarépa, felkockázva (120 g)
2 zeller szár, felkockázva (150 g)
fél teáskanál szárított kakukkfűlevél
fél teáskanál édeskömény
1 teáskanál só
3 csipet bors
1 l húsleves (kockából)
1 teáskanál petrezselyem
2 marék fehérbab (150 g)


Olvasszuk fel a vajat, és tegyük hozzá az olíva olajat, melyben a hagymát, édesköményt, a répát és a zellert pirítsuk, sűrű kevergetés mellett körülbelül 3-4 percig, amíg a hagyma és az édeskömény áttetsző nem lesz. Adjuk hozzá a kakukkfüvet és az édesköményt és keverjük meg. Ezután öntsük fel a húslevessel, sózzuk meg ha még szükséges és adjuk hozzá a 3 csipet borsot, petrezselymet illetve az előző este vízbe áztatott babot. Először forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük körülbelül 40 percig.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 700 Kcal 175 kcal/adag
Költség: 750 Ft 188 Ft/adag

By Salubrity

a fénykép csak illusztráció, mivel a saját homályos lett!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése