2012. július 6., péntek


Hideg uborkaleves

Ha nincs sok időd vacsit készíteni, de ennél valami finomat, csak ajánlani tudom a hideg uborka krémlevest.



Hozzávalók:
1 db uborka (270 g)
3 csipet kapor (3 g)
2 db mentalevél (1 g)
15 %-os tejföl (280 g)
1 gerezd fokhagyma
3 dl húsleves, vagy 3 dl vízben pár percig főzött ételízesítő
(érdemes a Spar márkát választani, mivel cukormentes!)
   
Elsőként az uborkát hámozd meg, szedd ki a belsejét kiskanállal és vágd apró kockákra. Abban az esetben, ha nincs otthon húslevesed, tegyél fel 3 dl vizet főni, és szórd meg 1 teáskanál ételízesítővel. Amíg ez fő, tegyed a tejföld és az apróra vágott fokhagymát az uborkához. Miután a húslevest is hozzáöntötted, vegyél egy botmixert és addig keverd, míg teljesen homogén lesz. Ezután hozzáadhatod a mentaleveleket, a kaprot és a borsot is, további kevergetés mellett. 

Azonnal fogyasztható, ha hideg húslevessel készítetted, vagy tedd a hűtőbe 1 órára.
Könnyed, nyárias leves, alacsony kalóriatartalommal (378 kcal).
Költségkímélő: 500 Ft.

By Salubrity






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése