2012. július 24., kedd


Meggyes- kekszes sütemény


Hozzávalók:
150 g tört dió
200 g Gullon Fibre keksz
150 g fruktóz
7 db tojás
150 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
510 g magozott meggy
70 g margarin







A sütemény három rétegből épül fel. Elsőként mossuk meg a meggyeket, és magozzuk ki. A tortaalap oldalát és alját kenjük be margarinnal, majd tegyük bele a meggyeket. 







Ezután következhet a középső réteg. A kekszet daráljuk le, majd adjuk hozzá az apró darabos diót, a 2 tojást és a fruktózt. 


Keverjük jól össze, majd tegyük rá a meggyes rétegre. Végül a maradék 5 tojást a liszttel, a megmaradt margarinnal gyúrjuk össze. Ez lesz a süteményünk legfelső rétege. 


Előmelegített sütőben, először 3-4 percig 190°C-on, majd további 40 percig 160°C-on süssük. Miután elkészült, borítsuk rá egy tányérra, így a meggyes réteg kerül felülre. Érdemes kipróbálni, tökéletes ízharmónia.




Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 4130 kcal 516 kcal/adag
Ár: 2000 Ft 250 Ft/adag

by Salubrity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése