2012. július 27., péntek


Csípős fehérbab leves

Hozzávalók:
240 g előre főzött fehérbab konzerv
70 g angol zellerszár
1 fej vöröshagyma (100 g)
2 gerezd fokhagyma (5 g)
3 evőkanál olívaolaj (60 g)
5 dl húsleves
400 g Kofa paradicsompüré
5 db tojás
1 csipet só
4 g Kotányi őrölt Chili Cayenne



Elsőként a vöröshagymát és a fokhagymát kockázzuk fel, vágjuk az angol zellert csíkokra, majd olajban pirítsuk meg. Ezután a paradicsompürével keverjük el, adjuk hozzá a babot és a húsleveslét, majd forraljuk fel és lassú lángon főzzük. Sóval ízesítsük, és közben a tojásokat is főzzük meg. Legvégül zellerlevéllel díszítsük. Ha szeretitek az igazán csípős ételeket, akkor a Chiliből 4 g helyett 10 g-ot tegyetek, igazán tüzes ízt ad a levesnek. Ebben az esetben 20-al megemelkedik az étel kalóriatartalma.

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 1300 kcal 325 kcal/adag
Ár: 1200 Ft 300 Ft/adag

by Salubrity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése