Hozzávalók:
100 g Gullon
Fibre keksz
1 evőkanál
(17g) méz
1 csomag (30g)
diabetikus vaníliás pudingpor
1 evőkanál
(15g) nyírfacukor
2,5 dl 100%-os
almalé
2,5 dl tej
pár szem
szegfűszeg
1 rúd fahéj
A
tejet keverjük össze 20g pudingporral, édesítsük mézzel és nyírfacukorral és folyamatos
kevergetés mellett forraljuk fel. Mikor kellőképpen besűrűsödött tegyük fel és
hagyjuk kihűlni. Közben egy másik lábasban az almalevet keverjük össze a
maradék (10g) pudingporral, tegyünk bele pár szem szegfűszeget és egy rúd
fahéjat. Folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, pár perc elteltével
vegyük ki belőle az egész fűszereket és az egészet tegyük félre kihűlni. A
kekszet daráljuk apróra. Üvegpohárban tálaljuk rétegesen: darált keksz, vaníliás
krém, darált keksz, vaníliás krém és végül a tejére kerül az almaleves öntet.
Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriatartalom: 895 kcal;
447 kcal/adag
CH tartalom: 157 g; 39
g/adag
2 adag
By Salubrity
Név
|
Mennyiség
|
Kalória
|
CH
|
Gullon Fibre keksz
|
100 g
|
452
|
64,9
|
vaníliás puding
|
30 g
|
88
|
22,8
|
Méz
|
17 g
|
51,6
|
14
|
Nyírfacukor
|
15 g
|
36
|
7,5
|
Almalé
|
250 g
|
145
|
35
|
Tej
|
250 g
|
122,5
|
13,2
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése