Hozzávalók:
450
g sertés szűzpecsenye
230
g sárgarépa
165
g kínai kel
20
g gyömbér
4
evőkanál (25g) napraforgóolaj
2
teáskanál (18g) nyírfacukor
2
teáskanál (18g) kukoricaliszt
3
evőkanál (14g) szójaszósz
1
gerezd (5g) fokhagyma
1
evőkanál (4g) chili szósz
6
cl cherry (diabetikus)
Fél
lime leve
A sertés szűzpecsenyét csíkozzuk fel. A sárgarépát vágjuk
julienne-re (vékony csíkokra). A gyömbért és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A
kínai kelt keresztbe vágjuk félbe és szintén csíkozzuk fel. Egy keverőtálban a
szójaszószt, a kukoricalisztet, a porcukrot (ledarált nyírfacukor) és a cherry
mennyiségének a felét (4cl) keverjük csomómentesre egy habverő segítségével.
Wokban forrósítsunk fel a napraforgó-olajat és kezdjük el pirítani a
felcsíkozott szűzpecsenyét. Locsoljuk meg chili szósszal és pirítsuk 5-6
percig. Ezután adjuk hozzá a gyömbért, a fokhagymát és a sárgarépát, majd végül
a kínai kelt és pirítsuk tovább a zöldségekkel egy pár percig. Végül adjuk
hozzá a szója szószos keveréket és a cherry másik felét (2cl). Jól forgassuk
össze az egészet.
Tálalás előtt locsoljuk meg fél lime levével.
Díszíthetjük friss korianderrel (friss petrezselyem is megteszi, ha nincs
kéznél koriander!)
Az étel így önmagában fogyasztható, de
üvegtésztával vagy bármilyen kínai tésztával összekeverve is kitűnő étel.
Elkészítési
idő: 40 perc
Kalóriatartalom:
988,48 kcal 494,24 kcal/adag
CH
tartalom: 56,5 g 28,25 g/adag
Név
|
Mennyiség
|
Kalória
|
CH
|
sertéshús
|
450 g
|
481,5
|
0
|
sárgarépa
|
230 g
|
94,3
|
22
|
kínai
kel
|
165 g
|
24,7
|
3,3
|
gyömbér
|
20 g
|
16
|
3,5
|
napraforgóolaj
|
25g
|
220
|
0
|
nyírfacukor
|
18 g
|
43,2
|
9
|
kukoricaliszt
|
18 g
|
62,8
|
12,6
|
szójaszósz
|
14 g
|
9,2
|
0,8
|
fokhagyma
|
5 g
|
7,5
|
1,6
|
chili
szósz
|
4 g
|
11,28
|
1,9
|
cherry
|
6 g
|
18
|
1,8
|
By Salubrity
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése